2018-04-25 13:13:50• hírek • Bede Emőke

Példaértékű hűség és kitartás: díjazták a házaspárokat

Szerdán sokadik alkalommal köszöntötték a város elöljárói azokat a párokat, akik ötven, vagy akár hatvan évet töltöttek el  a házasság kötelékében.

A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal még 2005-ben döntötte el, hogy jutalmazza a példaértékű párokat, akik ötven vagy hatvan éve kötötték össze életüket. Az ilyen ünnepélyes alkalmakon az érintettek nem csak egy oklevelet kapnak, hanem páronként 500 lejes pénzjutalomban is részesülnek.
 

Ebben az évben a város polgármestere és alpolgármesterei 29 párt köszöntöttek, akik közül 20-an az ötvenedik, 9-en pedig hatvanadik házassági évfordulójukat ünnepelik 2018-ban. „Az önök példája mutatja, hogy az olyan értékek, mint a család, az egymás iránti szeretet és a hűség örökérvényűek, ezek által pedig példaként szolgálhatnak a mai fiatalságnak is. Gratulálok az egymás mellett eltöltött évekhez, és köszönöm mindazt a munkát, amit városunkért tettek” –mondta el Kereskényi Gábor, kinek gondolataiban Feher Doina és Albu Adrian is osztoztak.
 

S hogy mi a hosszú házasság titka? Kovács Gyula és Kovács Mária szerint, akik egyébként 1968. január 18-án fogadtak örök hűséget egymásnak, a boldogság és a több évtizeden átívelő házasság titka az egyetértés, az odaadó gondoskodás és természetesen a kölcsönös szeretet. A családi béke megőrzése érdekében pedig sokszor félre kell tenni a büszkeséget, és bizony ki kell mondani, hogy bocsánat. Érdemes mindannyiunknak megfontolni a Kovács házaspár szavait, ugyanis már ötven éve élnek boldog házasságban, melyben ma már nagy szerepe van lányuknak, unokájuknak és dédunokájuknak is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: