2009-07-23 16:44:11• hírek • Ferenczi Noémi

Pedagógusok leosztása

Megkezdődött a sikeresen versenyvizsgázó pedagógusok leosztása a megye szabad katedráira. A posztokat nyitott gyűlések keretében foglalhatják el a tanárjelöltek.

Szerdán azok a pedagógusok kaptak katedrát, akik hetesen felüli osztályzatot szereztek a versenyvizsgán, ezzel esélyt kaptak valamelyik címzetes tanári, tanítói állás betöltésére. A Constantin Brâncuşi Faipari Iskolaközpotban a román, magyar, német és ukrán nyelvű óvónők és tanítók, valamint a technikai tantárgyakat oktató pedagógusok, a Ion I. C. Brătianu Szállításügyi és Telekommunikációs Iskolacsoportban pedig az általános műveltségi tárgyköröket és a speciális tantárgyakat oktatók számára rendezték meg a leosztást.

Összesen 289 címzetes pedagógusi állást hirdettek meg, ebből csupán 209-et foglaltak el. A szabadon maradt helyeket áthelyezéssel illetve helyettesítéssel fogják betölteni. Közel 150 pedagógusjelölt számára nem akadt megpályázandó hely, ők a fennmaradó helyettesítői állások közül válogathatnak majd a hétfői leosztás során.

Pénteken az áthelyezésekről, vasárnap pedig azoknak a pedagógusoknak az elhelyezéséről döntenek akik tavaly nem jutottak címzetes katedrához, hétfőn pedig a helyettesítői állások betöltésére fog sor kerülni - tudtuk meg Kónya László főtanfelügyelő-helyettestől.


Nagy izgalommal várták a pedagógusok a leosztás eredményét
Nagy izgalommal várták a pedagógusok a leosztás eredményét


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: