2016-02-02 10:22:01• hírek • Szatmar.ro

Pedagógusok a kiégésről

Negyedik alkalommal szervez találkozót pedagógusoknak a Püspökség Világiak Irodája.

Fontos és aktuális téma napjainkban a kiégés. A túlhajtott munkatempó, a telített program, a munkaidőn túli és hétvégébe nyúló feladatok a hivatással élő emberből is kiölik a lelkesedést, a kreativitást, lendületet és munkakedvet. Ami pedig ezek nélkül marad az a rutinszerű, színtelen és szenvtelen robot. Az ember felőrlődik ebben és hamar jelentkeznek a lelki és testi gondok.

A vakáció idején, február 13-án, szombaton 10 és 14 óra között a pedagógusokat és más, segítő szakmákban tevékenységet folytatókat várja a Püspökség Világiak Irodája egy a kiégésről szóló előadásra. A pedagógustalálkozók folytatásaként megvalósuló rendezvényen Gyímesné Márkó Etelka fejlesztő pedagógus a kiégésről beszél majd, felvázolja ennek folyamatát, okait, fázisait, a megelőzés lehetőségeit. Mindezt interaktívan teszi, a személyes motivációkra, attitűdökre való rátekintéssel, felülvizsgálva mindennapi rutinjainkat és keresve az új forrás-lehetőségeket. Az előadást követően beszélgetés kezdődik majd.

A Scheffler János Lelkipásztori Központ udvaráról elérhető Szent István teremben megrendezésre kerülő előadásra február 3-áig várják a jelentkezéseket a lepedusistvan@yahoo.com email címen.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: