2010-05-21 09:31:25• hírek • Szatmár.ro

Pécsi Ildikót ünnepli az MTV

A közönség tavaly ismét nyolc művészt szavazott a Halhatatlanok Társulatába. Pécsi Ildikó a színésznő kategória egyik díjazottja. Az MTV május 22-ei műsorában a róla készült portréfilmmel születésnapját is köszöntik a szerkesztők szombaton, 18.15-kor az m1-en.

Miközben élete legfontosabb eseményeiről beszél, archív felvételek emlékeztetnek legsikeresebb alakításaira, s arra, mennyi műfajban kipróbálta magát, s bizonyította tehetségét. Fontosabb állomások: Színművészeti Akadémia, Pécsi Nemzeti Színház, Vígszínház, Mikroszkóp Színpad, Kecskeméti Katona József Színház, Radnóti Színpad, Népszínház, fővárosi József Attila Színház, Vidám Színpad. Film, színház, tv, önálló műsorok, rendezés, írás, tanítás. Megannyi díj. Tömören ennyit slágvortokban a sokoldalú művész hallatlanul gazdag életpályáról.

Először naiva-szerepeket formált meg a dekoratív külsejű, érdekes arcú színésznő, meg szép lányokat, könnyűvérű nőket. Majd királynői alkatával erős, jellemábrázoló karaktereket, miközben mérhetetlenül jó humorával is megkedveltette magát a publikummal. Hatalmas távolságok vannak szerepei között, gondoljunk csak a Hamletre, az Antigonéra, az Aranyember poétikus Noémijára vagy az Indul a Bakterház Csámpás Rozijára, nem mellesleg a komédiákban-operettekben nyújtott emlékezetes figuráira. A Kossuth-díjas Pécsi Ildikó szólólemezzel is meglepte a gyermeket Zeneképzelet címmel. Színpadon a sokszínűség, sokféleség, a magánéletben az állandóság jellemzi életét. 1969 óta, több mint negyven éve él férjével, Szűcs Lajos olimpiai futballistával házasságban.

Azt vallja, soha semmit nem akart görcsösen. Számára mindennap nyújt valami örömforrást, ünnepek számára a hétköznapok is. Imádja a szüleitől kapott kertet, ahol miden bokor-fa-növény emlékezteti valamire vagy valakire. Sajnálatos balesete óta is életvidám, nem látszik rajta, hogy múlnak az évek. Azt nyilatkozta egyszer valahol, hogy az embernek csak a lelke öregszik... Ahogyan a portréfilmből kiderül, neki az sem.

Boldog születésnapot Pécsi Ildikó - immáron a Halhatatlanok Társulatában!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: