2011-10-04 16:16:14• hírek • Kocsis Zoltán

Újabb benzinkutat raboltak ki

Alig fél év távlatában immár második alkalommal raboltak ki egy benzinkutat Szatmárnémetiben, az elkövető ezúttal 8.000 lejes zsákmánnyal távozott.

Hétfőről keddre virradó hajnalban 5 óra tájban egy sállal elfedett arcú férfi lépett be a George Boitor téren (a köznyelv Biki-térnek ismeri) található Petrom benzinkútba és egy bicskával a kassza tartalmának átadására kényszerítette az eladót. A 33 éves nő megközelítőleg 8.000 lejt adott át a férfinek, aki ezt követően ismeretlen irányba távozott.

A Szatmár Megyei Rendőrség munkatársai kiérkezésüket követően azon nyomban megtartották a helyszíni szemlét és kihallgatták a tanúkat. A városban több helyütt is ellenőrző pontokat, szűrőket állítottak fel, összeállítottak egy gyanúsítotti kört és több személyt is kihallgattak. Az eredmény egyelőre semmi.

Mint ahogy nincs eredménye annak a nyomozásnak sem, mely idén májusban kezdődött, amikor is egy másik benzinkutat raboltak ki a város másik végén, a Károlyi úton. Az elkövető ekkor is egy férfi, míg az áldozat egy másik Petrom kút volt. Akkor 10.000 lejt zsákmányolt.

Mindezen egybeesések arra sarkallták a Szatmárnémeti Bíróság mellett működő Ügyészség egyik munkatársát, hogy az egyik román nyelvű internetes oldalnak azt nyilatkozza: gyanújuk szerint ugyanaz lehet az elkövető. „Megközelítőleg ugyanabban az órában történt a rablás, az elkövető ugyanúgy a bal kezében tartotta a kést és ugyanúgy megvárta, hogy az egyik alkalmazott kilépjen a helyiségből a szemetessel", idézi az oldal Ana Rusut.

Mindezt azonban a rendőrség nem tudta alátámasztani, Roxana Cristea szóvivő a szatmár.ro megkeresésére semmilyen hasonló feltevést nem tudott megerősíteni.

Amennyiben feltételezzük, hogy mindkét Petrom kútban egyaránt hajnali öt óra körül szokott megtelni a szemetes kosár, már csak reményünket fejezhetjük ki, hogy ezúttal nem kerül majd elő semmilyen videó, amelyből kiderül, hogy az akció közben a rend őrei békésen aludtak a benzinkút egyik helyiségében.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: