2012-02-24 14:50:20• hírek • Kocsis Zoltán

Peches szatmári csalók – nem tudták kifosztani a bankautomatát

Pénztár- és benzinkútrablás után Szatmárnémeti városa felkerült a bankautomaták kifosztásának térképére is. Más kérdés, hogy próbálkozásuk csúfos kudarcot vallott, mindhárom elkövető nyomára rábukkant a rendőrség.

Egy szatmárnémeti nő ezer lejt szeretett volna kivenni a bankszámlájáról egy Lucian Blaga sugárúton található automatából, ám meglepetésére a masina semennyi pénzt nem adott ki. A nő nem hagyta annyiban a dolgot, belépett a bankba és ott jelezte problémáját. Az alkalmazottak szemügyre vették az automatát és hamar rájöttek a turpisságra és értesítették a rendőrséget.

Ismeretlen tettesek ugyanis egy, az automata színével és anyagával megegyező fém lapot helyeztek arra a helyre, ahol a pénzt adja ki a gép. Az elkövetők azt remélték, hogy az áldozatok lesznek olyan naivak és otthagyják az automatát, gondolván, hogy biztosan meghibásodott.

A rendőrség villámgyorsan kiderítette, hogy a csalási kísérlet mögött három szatmárnémeti fiatalember, a 22 éves Darius D., a 19 éves Cristian B. és a 18 esztendős Catalin H. áll. A nyomozás során fény derült arra is, hogy ők további két automatára is felhelyezték a fémlapot: egyet az Október 25 téren egy másikat pedig szintén a Lucian Blaga sugárúton.

Darius D.-t és Cristian B.-t a rendőrség 24 órára őrizetbe vette, és kérték az Szatmárnémeti Bíróság mellett működő Ügyészség hozzájárulását, hogy 29 napos előzetes letartóztatásba helyezzék őket.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: