2007-05-18 13:56:25• hírek • Kis Csilla

Fogyózók szerencseszámai

fogyo3, 7, 20, 25... Ezek a nyerőszámok. Persze nem a lottóról van szó.

3, 7, 20, 25... Ezek a nyerőszámok. Persze nem a lottóról van szó. Ezek a számok fogyasztanak. Mindegyik mögött ott egy hasznos tipp.

Kutatók állítják: akik rendszeresen reggeliznek – mondjuk úgy 500 kalóriát –, a nap során 200-300 kalóriával kevesebbet esznek, mint a reggeli nélkül  munkába indulók.
Például: egyél két Ráma margarinnal megkent barnakenyeret diabetikus lekvárral vagy natúr túrókrémmel.

Nassolás előtt számolj húszig

Ülsz a televízió előtt, vagy baráti körben, az asztalon pedig ott a csábító csipsz. Ha nem tudsz neki ellenállni, vegyél belőle, de mielőtt bekapnád, számolj lassan húszig. Ha szerencséd van, a végére elmúlik a falhatnékod.

Tizenkét százalékkal kevesebbet egyél a főételből...

Egyél levest, vagy leveses előételt, például dinnyét. Így kevesebbet fogsz venni a főételből, s ezzel kb. 12 százalék kalóriát tudsz spórolni. Egyébként az ebéd előtti nagy pohár víz is remekül laktat.

Tíz perc - a nevetés fitté tesz

Mozgás nélkül nincs fogyás. Mégis sokszor nincs hozzá kedvünk. De létezik egy csodás helyettesítő – a nevetés. Ülj össze barátnőiddel, és nevessétek ki együtt a világot. Vagy üljetek be egy igazán szórakoztató filmre. A nevetéssel 80 izomcsoportot mozgatsz meg egyszerre, felgyorsul a vérkeringés. Tíz percnyi felhőtlen röhögés felér 1 óra jogginggal.

Három falattal hagyj belőle!

Akár dobozból eszünk, akár gyorsétteremben ebédelünk, még a legfinomabb ételt se fogyasszuk el az utolsó falatig. Maradjon meg 3 villára való! Kutatók szerint ezzel étkezésenként 75 kalóriát tudsz megspórolni. Ha összeadod, ez hetente már 500 kalóriával kevesebb, és csak az ebédnél...

Huszonöt centis - a nagy tányér becsapós

A nagy lapostányérok becsapósak. Ezeken a bőséges adag is kisebbnek látszik. Legjobb, ha mindig 23 centis tányérról étkezünk – ezek a nagyobb reggeliző tányérok.

Öt százalékkal akarj kevesebbet

Ha túl sokat akarsz fogyni egyszerre, közben biztosan feladod. Tíz kilót szeretnél leadni? Csapd be magad, és mond azt: 5 x 2 kilótól akarok megszabadulni! A két kiló ugyanis teljesíthető cél, nem leszel ideges, és így 5 százalékkal többet is fogsz leadni.

500 gramm - hetente csak ennyit fogyj

Fogyj lassan, mondjuk 1/2 kilót hetente, és biztosan tartós lesz az eredmény. A drasztikus diétáknak ugyanis mindig visszahízás a vége. És a jojósok mondják: mindig több jön rájuk vissza, mint amennyit leadtak. Tehát: csak lassan!

30 gramm rost fokozza az emésztést

Nem szereted? 30 gramm azért elfogyasztható naponta. Tedd kevés lightos gyümölcsjoghurtba – rögtön jobb lesz az íze. Kárpótlásul a ballasztanyagok csodákra képesek: felpörgetik az emésztést, telítenek, és vitaminokban, ásványi anyagokban gazdagok.

Egyél naponta 4 szeletke teljes kiőrlésű kenyeret, vagy 10 dkg barna rizst, vagy 5 deka aszalt gyümölcsöt.

Hét óra - aludj a soványságért

Aki rendszeresen 7-8 órát alszik – sovány marad. Ennek magyarázata, hogy aki keveset alszik, annak a szervezete kevesebb leptin nevű hormont termel. Ez pedig nélkülözhetetlen a zsíranyagcsere szabályozásához.

15 százalékkal kevesebbet eszünk ülve

Állva szoktad bekapni a szendvicset? Rossz, ráadásul hízlaló módszer. Így ugyanis szinte észre sem veszed, hogy ettél. Sokkal helyesebb komótosan leülve falatozni. Kutatók szerint 15 százaléknyi kalóriát spórolunk meg asztal mellett. És ha evés előtt megiszunk egy pohár vizet, és még elszámolunk húszig...  nana

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: