2014-06-15 03:38:31• hírek • MTI

Pazar meccsen az olaszok legyőzték Angliát

Az olasz válogatott szombaton 2-1-re legyőzte az angol csapatot a brazíliai labdarúgó-világbajnokság D csoportjának első fordulójában.

Az Európa-bajnoki ezüstérmes Squadra Azzurra Claudio Marchisio révén a 35. percben szerzett vezetést, de két perccel később Daniel Sturridge egyenlített, azonban Mario Balotelli 50. percben fejelt góljára már nem tudtak válaszolni a szigetországiak.

A Gianluigi Buffon kapust bokasérülés miatt nélkülöző olaszok legutóbb tavaly szeptemberben nyertek mérkőzést, azóta hét meccsen hatszor döntetlent értek el és egyszer kikaptak.

Az első percekben inkább az angolok veszélyeztettek, de aztán már az olaszok akarata érvényesült, akik sokat birtokolták a labdát és lassan építették akcióikat, hogy ne jöjjön lendületbe a fiatal és gyors játékosokból álló szigetországi alakulat. Az angolok a széleken vezetett gyors támadásokkal és átlövésekkel próbálkoztak, míg az olaszok hirtelen ritmusváltásokkal és a mesterien játszó Pirlo hajszálpontos beindításaival szerettek volna a rivális védelme mögé kerülni. Sok helyzet nem volt ugyan, de ez elsősorban annak tudható be, hogy - a gyors gólváltás ellenére - mindkét gárda kiválóan védekezett. A vezetést a 35. percben az olaszok szerezték meg, amikor Pirlo a neki gurított labdát átlépte, így a mögötte érkező Marchisio egy állítás után 23 méterről a jobb alsó sarokba lőtt. Alig két perccel később azonban Rooney futott el a bal oldalon, majd tökéletesen adott középre az üresen érkező Sturridge elé, aki pattánásból 6 méterről helyezett a kapuba.

A szünet előtti percekben az Eb-ezüstérmes olaszok beszorították az angolokat, egy ízben Jagielka mentett a gólvonalról Balotelli emelése után, majd a jobb kapufa segítette ki Hartot.

A második félidő egy olasz góllal indult, az 50. minutumban ugyanis Candreva csapta be egy lövőcsellel a védőjét a jobb oldalon, így tisztán adhatott középre, tökéletes beívelését pedig a hosszú oldalon érkező Balotelli 3 méterről fejelte a kapuba. Utána az angoloknak több helyzetük is volt, hogy ismét szinte azonnal egyenlítsenek, de ezek kimaradtak.

Később kiegyenlítetté vált a játék, a színvonal viszont változatlanul magas, az iram pedig hatalmas volt. Mindkét csapat nagyrészt befejezte támadásait, így ígéretes lehetőségekben sem volt hiány, de igazi ziccer nem alakult ki.

Ahogy telt az idő, a vezetés birtokában úgy húzódtak egyre visszább az olaszok az eredmény tartása érdekében és egészen a meccs végéig sikeresen "ölték az időt", sőt, az utolsó pillanatokban még ők szerezhettek volna újabb gólt, azonban Pirlo szabadrúgása a keresztlécen csattant.

Az 1966-ban világbajnok Anglia csütörtökön a kétszeres első Uruguayjal, míg a négyszeres aranyérmes Olaszország pénteken Costa Ricával találkozik a második fordulóban.

D csoport, 1. forduló:
Olaszország-Anglia 2-1
(1-1)
gólszerzők: Marchisio (35.), Balotelli (50.), illetve Sturridge (37.)
Olaszország: Salvatore Sirigu - Gabriel Paletta, Matteo Darmian, Andrea Barzagli, Giorgio Chiellini - Marco Verratti (Thiago Motta, 57.), Daniele De Rossi, Antonio Candreva (Marco Parolo, 79.), Andrea Pirlo, Claudio Marchisio - Mario Balotelli (Ciro Immobile, 73.)
Anglia: Joe Hart - Glen Johnson, Gary Cahill, Phil Jagielka, Leighton Baines - Steven Gerrard, Jordan Henderson (Jack Wilshere, 73.), Raheem Sterling, Danny Welbeck (Ross Barkley, 61.) - Daniel Sturridge (Adam Lallana, 80.), Wayne Rooney

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: