2015-08-12 17:47:14• hírek • Kocsis Zoltán

Paulovics-kiállítás Szatmárnémetiben

Pénteken nyitja meg kapuit Paulovics László festő, grafikus, díszlettervező Szatmárnémeti - a város arcai" elnevezésű önálló tárlata Szatmárnémetiben, a megyei múzeum épületében az Árpád (V. Lucaciu) utca 21. szám alatt.

Paulovics László Szatmárnémetiben született 1937-ben. Nagybányán és Marosvásárhelyen tanult, majd Kolozsváron grafika szakon szerzett oklevelet. Díszlettervezőként Nagybányán és Szatmárnémetiben is dolgozott, mielőtt a 80-as évek végén úgy döntött, Németországban telepedik le.

A művész hosszú és kanyargós utat tett meg pályafutása során művészeti szempontból is, amíg az 50-es évek szürrealizmusától eljutott a posztmodernizmus formáihoz. Pályája elején még a mitológiai kötődések dominálták művészetét, az utóbbi évek alkotásait a kereszt szimbolisztikája uralja, mérsékelt, de biztos vallásosságát jelzi.

Paulovics László kiállítását augusztus 14-én, pénteken 17 órától lehet megtekinteni a Szatmár Megyei Múzeum épületében, majd hétfőn ugyanott ugyancsak 17 órától az érdeklődők részt vehetnek a „Szatmár színekben" című kerekasztal-beszélgetésen.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: