2010-07-09 15:35:45• hírek • MTI/AP

Paul polip: Spanyolország világbajnok

A dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság ideje alatt óriási népszerűségre szert tett polip, Paul szerint Spanyolország nyeri a döntőt, míg szingapúri "jóskollégája", a Mani névre hallgató papagáj a hollandok sikerére tippel.

A németországi Oberhausenben található óceanáriumban lakó Paul eddig tévedhetetlennek bizonyult: helyesen voksolt a Nationalelf összes dél-afrikai mérkőzésére, bár a spanyolok ellen elveszített elődöntő után a német szurkolók legszívesebben megsütötték volna a nyolclábú állatot.

A polip pénteken megtippelte a bronzmérkőzés eredményét is, és ezúttal a németek győzelmét valószínűsítette. Gondozói mindig előkészítik az összecsapásokon játszó országok zászlóival díszített etetőket, s amelyik dobozból Paul elveszi az eleséget, az a gárda nyer az adott találkozón.

A Szingapúrban élő papagáj, Mani viszont nem ért egyet a polippal, szerinte ugyanis a hollandok győznek a fináléban. A madár ugyancsak pénteken "adta le voksát". Tulajdonosa két olyan kártyát mutatott fel Maninak, amelynek hátoldalán a két nemzeti lobogó volt látható, s a papagáj a németalföldi zászlóval díszített lapot választotta. A 13 éves madár egy helyi jós tulajdonában van, aki 10 szingapúri dollárért bárkinek elárulja jövőjét.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: