2018-09-07 05:56:52• hírek • (x)

Pattanások, bőrhibák. Mit tehetünk, hogy visszanyerjük magabiztosságunkat?

Sokak életét keserítik meg a bőrhibák, korosztálytól függetlenül férfiak és nők szenvednek mitesszerektől, pattanásoktól. Bőrünk szépsége, tisztasága nagyban befolyásolja közérzetünket, erősítheti önbizalmunkat vagy éppen csökkentheti magabiztosságunkat.

Mit tehetünk bőrünk egészségének megőrzése érdekében? Mitől függ, mennyi pattanás jelenik meg az arcunkon? A témát a végtelenségig lehetne boncolgatni, de igyekszünk átfogó és lényegretörő cikkben segítséget nyújtani a Szatmár.ro olvasóinak.


Tehát aknék és pattanások. Maga a pattanás klasszikus értelemben véve nem betegség. Vannak ugyan hétköznapinak cseppet sem nevezhető formái, amikor például olyan erős a pattanásokkal járó faggyúmirigy gyulladás, hogy az átterjed akár az ízületekre is, de ez már bőven az extrém és ritkán előforduló esetek kategóriájába tartozik.


Pattanásos bőr alapvetően akkor alakul ki, ha a faggyúmirigyek kivezető nyílásai eltömődnek, begyulladnak. Leginkább a serdülőkorú fiatalokat érinti a probléma, hiszen a tinédzserek testében számtalan hormonális változás megy végbe ebben az életkorban, amelyek bizony befolyásolják a faggyútermelést. Sajnos nem csak a fiatalabbak, a középkorúak, sőt, az idősebb korosztály tagjai is szenvedhetnek aknéktól. Ez egy genetikailag determinált dolog, lényegében belénk van kódolva, mennyire vagyunk hajlamosak a pattanásos bőrre.


Ha valaki úgy dönt, kezelni szeretné a pattanásait, az általában azért van, mert van egy valós vagy éppen valótlan társadalmi nyomás rajta. Leggyakrabban az arcunkat mutatjuk meg, így kétségtelenül fontos az, hogy elégedettek legyünk a megjelenésünkkel. A természetes megoldások nem mindig nyújtanak hatékony megoldást a problémáinkra. Érdekes a természetes összetevők fogalma ebből a szempontból. Tulajdonképpen minden kémia, a természetes anyagok is kémiai anyagok, a kérdés inkább az, melyek azok az anyagok, amelyeket el szeretnénk kerülni a mindennapos bőrápolás során. Érdemes figyelni például arra, hogy a választott kozmetikumok és termékek ne tartalmazzanak parabéneket és egyéb, allergiás reakciót kiváltó anyagokat.


Manapság könnyű elveszni a bőrápolási tanácsok útvesztőjében, könnyen emelünk le a polcról termékeket szimpatikus csomagolás és sokat ígérő összetevők miatt. Ha csak egy dolgot kellene kiemelnünk, amire ha odafigyelünk, már sokat teszünk magunkért, az az, hogy a választott kozmetikumaink ne tartalmazzanak alkoholt. Az alkohol, bár minimális fertőtlenítő hatással bír, nagyon szárítja és irritálja a bőrt, okoz egy kisebb értágulatot a felszíni sebecskékben, ami elősegíti a bőr gyulladását.


Varga Katalin, a Korall Klinika bőrgyógyász szakorvosa azt tanácsolja mindenkinek, ne egyik napról a másikra várja a megoldást, hiszen bőrünk szépségének visszaszerzése, megőrzése is egy folyamat. A doktornő személyre szabott megoldásokkal és komplex kezelésekkel várja a szépülni, gyógyulni vágyókat.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: