2018-10-24 09:16:56• hírek • Bede Emőke

Pattanásig feszült idegek: óriási sorokban kígyóznak a külföldre tartó kamionok

Piros kód lépett érvénybe nemrégiben a petei határátkelőnél, a kamionoknak akár 6 órát is várniuk kell, ha el szeretnék hagyni az országot.

A határrendészet hivatalos oldala szerint a petei átkelőnél jelenleg 360 percet kell várakozniuk a nyugati országokba tartó kamionoknak. Ez azonban nem csak magukat a sofőröket érinti hátrányosan, hanem azokat is, akik a végeláthatatlan kamionok által érintett településeken laknak. Saját bőrükön tapasztalják ezt például a pusztadaróci lakosok, ahol egy olyan egyszerű dolog is, mint az öböllel nem rendelkező buszmegálló megközelítése, csak nagy nehezen kivitelezhető. A több tonnás monstrumok ugyanis szinte áthatolhatatlan falat képeznek az országúton.
 

 Ezzel szemben azok, akik Ukrajnába szeretnének átjutni, mindösszesen „csak” 30 percet kell várakozzanak a hivatalos weboldal szerint. Természetesen nem csak Szatmár megyét érinti a probléma, hanem a többi megyét is, mely a román-magyar határ mentén terül el. A borsi határátkelőnél a peteihez hasonlóan ugyancsak 360 perc a várakozási idő, a gyulavarsándinál 300 perc, Nagylak II.-nél pedig 260 percet kell várakozniuk azoknak, akik kamionnal szeretnék átlépni a határt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: