2013-01-04 11:51:55• hírek • Szatmar.ro

Pato elhagyta a Milant és a Corinthiansban folytatja

Immár hivatalossá vált, amiről a nemzetközi sportsajtó hetek óta cikkez: Alexandre Rodrigues da Silva, ismertebb nevén Pato elhagyta az olasz Milan labdarúgó csapatát és a brazil Corinthiansban folytatja pályafutását. A Klubvilágbajnok címét decemberben elhódító klub 15 millió eurót fizet a csatárért, aki 2016-ig kötelezte el magát.

A rossoneriblog arról ír, hogy Pato játékjogának 60 százaléka a Corinthiansé lett, 40 százalékot pedig Pato birtokol. A szerződés egy záradéka szerint a Milannak visszavásárlási opciója van rá, írja az acmilan.hu.

A most 23 éves csatár 2007-ben szerződött a Milanhoz, az olasz sztárcsapat akkor 22 millió eurót fizetett érte a Klubvilágbajnokság akkori címvédőjének, az International Porto Alegrének.

Az elmúlt öt szezon alatt Pato 150 meccsen lépett pályára a MiIanban és 63 gólt rúgott. Sorozatos sérülései miatt azonban a legutóbbi másfél szezonban mindössze 15 bajnokin játszott a lehetséges 56-ból. Ezeken egy (!) gólt szerzett.

Brazíliában azt reméli, újraindíthatja pályafutását, hisz egykoron az egyik legnagyobb nemzetközi tehetségnek kiáltották ki.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: