2014-05-14 00:37:33• hírek • Blikk.hu

Pataky Attila Pro Urbe kitüntetést kapott

Az Edda frontembere a Pro Urbe kitüntetést Miskolc városának polgármesterétől, dr. Kriza Ákostól kapta. Nemcsak meglepte, de nagyon meg is hatotta az elismerés, és még azok után sem számított rá, hogy 40 éve nincs koncert, vagy egyéb fórum, ahol ne említené szeretett szülővárosa nevét.

„Ment a hűtlen", elhagyta a várost. Meglepte, hogy mégis kitüntették?

- Elhagytam a várost, de lélekben soha. Nincs olyan fellépésem, ahol ne hirdetném, hogy szeretlek, Miskolc. Most 40. éve, hogy a Miskolci Műszaki Egyetemen megalapítottam a zenekart, és azóta a közönség szeretete által kitüntetett szövegírónak, rockzenésznek vallom magamat.

Igaz az, hogy soha nem akarta elhagyni Miskolcot?

- Évekig nem tudtam dönteni. De örülök, hogy ebbe a nehéz sorsú városba születtem, mert ezekkel az alapokkal juthattam oda, ahol vagyok. Bánatomra nem tudtam átvenni a kitüntetést, a menyasszonyom, Orsika ment érte, mert az Edda Művekkel és a fiammal Erdélyben léptem föl.

Indul a nyári turné. Sűrű az időbeosztása?

- Egyetlen üres dátumunk sincs. Pénteken Zalaegerszegen, aztán a Felvidéken várnak minket, június 5-én pedig az elmaradhatatlan Harley-Davidson Fesztiválra érkezünk Alsóörsre.

Még több bulvár hír a Blikk.hu-n olvasható. Kattintson!

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: