2015-12-30 17:57:52• hírek • Szatmár.ro

Pataki: sorsdöntő év vár a szatmáriakra

A Szatmári RMDSZ tisztségviselőivel, partnereivel együtt búcsúztatta az óévet.

Szerda délben tartotta hagyományos évvégi koccintását a Szatmári RMDSZ szervezet. A Miorita étteremben megtartott évzárón a szövetség partnerei is jelen voltak: képviseltette magát a Német Demokrata Fórum, a Magyar Polgári Párt, a Romániai Szlovákok és Csehek Egyesülete, valamint jelen voltak a történelmi magyar egyházak képviselői is.

A köszöntők sorát Pataki Csaba szenátor, a Szatmár Megyei RMDSZ elnöke indította. Furcsa évnek nevezte a 2015-öst, amelynek az elején még létezett bukarestben kormánypárt  és ellenzék, ma viszont már senki sem tudja, hogy hová tartozik. Figyelmeztette a résztvevőket: sorsdöntő év lesz a 2016-os, nem csak a kisebbségek, hanem mindenki számára. Szerinte a siker kulcsa az egység, a kiállás egymásért, ha pedig lehetőség adódik a bizonyításra, akkor meg kell mutatni, hogy itt is lehet élni és kemény munkával minőségi változást hozni az emberek életében.

Kereskényi Gábor parlamenti képviselő, a Szatmárnémeti RMDSZ elnöke a Szövetséget belső értékeken alapuló közösségnek nevezte. "Az olyan értékek különböztetnek meg minket a többi párttól mint a becsület, hűség, gerincesség" - mondta, utalva az idén nagy port kavart politikai migrációs lehetőségre, amelynek "nem sikerült léket ütnie az RMDSZ-en". Kereskényi bízik benne, hogy 2016 végén ugyanúgy együtt, felemelt fővel búcsúztatják majd az évet. "2016 a változás éve kell legyen, mentalitásbeli változásokkal. Felelős döntéseket kell majd hoznunk, terveznünk, de cselekednünk is kell" - zárta gondolatait a képviselő.

A Német Demokrata Fórum képviseletében Leitner János megyei elnök köszöntötte az egybegyűlteket. Elmondta, hosszú ideje már, hogy a két szervezet együtt búcsúztatja az óévet, erős kötelék köti őket össze. "Az NDF mindent megtesz annak érdekében, hogy a partneri kapcsolat tovább folytatódjon, de ez nem csak rajtunk múlik. A bölcsesség vezesse szervezeteinket" - mondta Leitner.

Erdei D. István parlamenti képviselő kimondta, amire mások csak utaltak: jövőre tavasszal és késő ősszel is választások lesznek, előbb helyhatóságiak, majd parlamenti választások. Erre pedig készülni kell a legkisebb közösségekben is. "Azt kívánom, hogy a jövő évi évzárón elmondhassuk: ez jó mulatság, férfimunka volt" - zárta gondolatait.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: