2012-12-27 17:22:02• hírek • Kocsis Zoltán

Pataki: soha nem az érdekelt, hogy ki vágja át a szalagot

Ünnepi gyűlés keretein belül vett búcsút az óévtől a Szatmár Megyei Tanács december 27-én, csütörtökön. Rendhagyó módon a gyűlésen részt vettek a különböző intézmények vezetői, a prefektúra vezetői továbbá Pataki Csaba szenátor, Kereskényi Gábor, Erdei D. István és Octavian Petric képviselők is.

Adrian Stef tanácselnök szerint „konstruktív munka folyt" az intézményben az idei esztendőben és reményét fejezte ki, hogy ez a jövőben is így lesz. Biztosította továbbá hallgatóságát, hogy a kormány által kilátásba helyezett közigazgatási reform és átszervezés ellenére sem szűnik meg Szatmár megye, mint adminisztratív entitás. A jövő megvalósításra váró projektjei között említette a lunaforrási sítelep és a krasznabélteki gyógyfürdő kiépítését, a kerékpárút-hálózat bővítését, a közutak karban tartását, fejlesztését.

Miután Gheorghe Avram prefektus gratulált a megyei tanács vezetőségének, amiért az „tudatában van felelősségének", Pataki Csaba kapott szót. A szenátor köszönetet mondott mindazon egykori kollégájának, akikkel az elmúlt 12 évben együtt dolgozott a megyei tanács illetve a prefektúra intézményében. Felhívta a figyelmet, hogy a megyei tanács jelenlegi vezetői olyan szilárd alapot vettek át, amire könnyen tudnak majd építkezni.

„Az én célom az, hogy közösen tudjunk örülni az eredményeknek. Bármilyen projektről legyen szó, új tisztségemben is igyekszem majd segíteni azokat, párthovatartozástól függetlenül. Számomra soha nem az volt a fontos, hogy ki vágja el a szalagot, hanem az, hogy a megvalósított beruházásokkal segíthessük a szatmáriakat", jelentette ki Pataki.

Erdei István arra hívta fel a figyelmet, hogy egy képviselőnek vagy szenátornak az egész megye érdekeit képviselnie kell, nem csak azét a körzetét, ahol őt megválasztották. Erdei hozzátette, hogy a jelek szerint január közepére készül el a költségvetés-tervezet, kemény munka vár tehát az új parlamentre.

Kereskényi Gábor sajnálatának adott hangot, amiért az új kormánynak egyetlen szatmári miniszter sem tagja, reményét fejezte ki azonban, hogy mindennek ellenére a Szatmár megyei projektek, beruházások nem szenvednek kárt. „Biztosíthatom önöket, hogy az RMDSZ frakciója valamennyi tervet, pályázatot támogatni fog", jelentette ki.

Csehi Árpád, a tanács alelnöke megköszönte az idei együttműködést minden kollégának, polgármesternek, intézményvezetőnek és azok alkalmazottainak. „Mindannyiunk célja, hogy emeljük a szatmáriak életszínvonalát", szögezte le, majd boldog új évet kívánt a megye valamennyi lakójának, Patakihoz, Erdeihez és Kereskényihez hasonlóan, magyarul és románul.

Végezetül Radu Giurca, PDL-s megyei tanácsos ragadta magához a szót, aki két dologra kívánta felhívni a figyelmet. Az egyik, hogy a jelenleg futó nagy jelentőségű projektek túlnyomó többsége 2011-ben indult, „amikor mindannyian tudjuk, hogy milyen összetételű volt a kormány" (PDL-RMDSZ, szerk.), tette hozzá. Másrészt pedig felszólította az MT jelenlegi vezetőit, márciusig dolgozzanak ki legalább egy olyan hosszú távú tervet, ami teljes egészében az ő munkájuk...

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: