2016-09-29 18:43:12• hírek • Szatmár.ro

Pataki: nem hunyhatok szemet egy 1,5 millió lejes hiány fölött!

Pataki Csaba: „Nem a múltban akarok vájkálni, de szemet sem hunyhatok egy másfél millió lejes hiány fölött!"

Csendes tanácsülésnek viharos a vége - rendes havi ülésükre gyűltek össze a Szatmár Megyei Tanács tagjai és teljes egyetértésben fogadták el az alig kilenc határozattervezetet. Az indulatok az Egyebek napirendi pontnál szabadultak el, az Olimpia focicsapat támogatásából kiindulva.

Adrian Stef tanácsos azt firtatta: miért kellett Maros megyéből csapatmenedzsert szerződtetni, és miért nem volt jó erre a tisztségre például a szatmári Daniel Prodan? Ráadásul a Maros megyéből jött „idegenlégiósnak" olyan munkaszerződése van a fociklubbal, melynek értelmében az igazgatótanács és a részvényesek közgyűlésének (AGA) beleegyezése nélkül is hozhat döntéseket az Olimpiánál - ami tulajdonképpen azt is jelenti, hogy e két entitásra már nincs is szükség. Mi több, az ominózus munkaszerződésben az is rögzítve van: a Maros megyei csapatmenedzser a fizetése mellett 20%-os járulékot kap a szponzori szerződésekből és 10%-os  jutalékot az átigazolási szerződésekből is.

„Miért kellett lemondatni a klubvezetés éléről azokat az embereket, akiket alig két hónapja neveztek ki?" - tette fel a sokadik kérdést Stef, utalva itt főleg Rat Catrinel elnökre, aki a megyei tanács ülésén, az újságíróktól tudta meg, hogy az ugyanabban az időpontban zajló városi tanácsülésen leváltották tisztségéből.

„Holnap reggel Szatmárnémeti önkormányzatával közösen felkérjük az Országos Adó- és Pénzügyi Hatóságot (ANAF), hogy vizsgálja át a klub elmúlt éveinek a kifizetéseit a mai napig. Addig nem javasolhatom a megyei tanácsosoknak, hogy emeljük az Olimpia anyagi támogatásának összegét, amíg kérdőjeles számomra: kire is lett elköltve eddig a közpénz - úgy, hogy közben a fiatalok például négy hónapja nem kaptak fizetést. Nem a múltban akarok vájkálni, de szemet sem hunyhatok egy másfél millió lejes hiány fölött! És ismétlem, az ANAF-vizsgálatot a mai nappal bezárólag kérem, ami azt jelenti, hogy megvizsgálják a Maros megyei csapatmenedzser munkaszerződését is - amelyet egyébként Rat Catrinel írt alá" - válaszolt a kérdésekre Pataki Csaba tanácselnök.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: