2016-06-24 17:14:21• hírek • Kocsis Zoltán

Pataki nem baráti, de korrekt partnerséget ígér a vállalkozóknak

Péntek délelőtt immár hatodik alkalommal nyitotta meg kapuit a Szatmáron Gyártott! Az a régióban egyedi termékkiállítás, amely a szatmári cégeket, vállalkozásokat hivatott bemutatni. A kínálat meglehetősen sokrétű, kísérő eseményekként pedig old timereket vagy éppen divatbemutatót is megcsodálhatunk. A megnyitón egy technikai érdekességet is bemutattak.

Az előző évhez hasonlóan a termékexpónak ezúttal is a 17-es lakónegyedben lévő egykori Interex szupermarket épülete ad otthont. Szám szerint 56 szatmári cég összesen 577 négyzetméteren mutathatja meg termékeit, fejlesztéseit, szolgáltatásait. Gépipartól és robottechnikától kezdve építkezési kellékeken és mezőgazdasági felszereléseken keresztül turisztikáig, divatipari termékekig és konzultációig óriási az a paletta, ami szombat délutánig várja az érdeklődőket.

„Az ember létét három sík határozza meg: a múlt, a jelen és a jövő. A múltból tanulnunk kell, a jelenben dolgoznunk és változnunk a jobb jövőért", fogalmazta meg a kiállítás küldetését filozofikusan Kádár Gyula, a társszervező Német-Román Gazdasági Egyesület elnöke. Markos Tibor alelnök, akárcsak az előtte szóló, a gazdasági szféra és a közigazgatás összefogását sürgette, a duális képzés, az innováció és a kreativitás támogatásának, a megfelelő törvénymódosítások elfogadásának fontosságát hirdette. „Itt az idő, hogy a kampány után a politikum betartsa ígéretét és támogassa a gazdasági szereplőket", jelentette ki Radu Bud prefektus is, aki ígéretet tett, szükség esetén vállalja a közvetítő szerepét.

„Nem ígérek baráti partnerséget, kezdte köszöntőjét Pataki Csaba, a Szatmár Megyei Tanács újonnan megválasztott elnöke. Ígérek viszont korrekt, átlátható és következetes partnerséget. Úgy gondolom, erre van most szükség. A közigazgatásnak alkalmazkodnia kell ahhoz a szinthez, amit a gazdasági szféra sok esetben már elért. Infrastruktúrát kell teremtenünk ahhoz, hogy a szatmári cégek versenyképesek maradjanak. Azt szeretném, hogy büszkék lehessünk arra, hogy szatmáriak vagyunk. Ezt viszont csakis közösen érhetjük el", fogalmazott Pataki Csaba tanácselnök.

A hivatalos megnyitó részeként egy olyan technikai újdonságot is bemutattak, ami Európa ezen részén is egyedinek számít. A szatmári cég a fotogrammetria és a 3D technológiának köszönhetően teljes mértékben méretarányos szobrot képes készíteni életünk bármely emlékezetes pillanatáról!

Ami a Szatmáron Gyártott szombati programját illeti, 17.00 órai kezdettel divatbemutatóra várják az érdeklődőket. A nap folyamán a parkolóban több old timer autócsodát csodálhatunk meg, az autósok számára azonban a legjobb hír, hogy idén is lesz Pit Stop!

Az Autonet jóvoltából szombaton 11 és 18 óra között a legmodernebb műszerekkel bárki ingyen vizsgáltathatja meg gépkocsija lengéscsillapítójának állapotát, gumiabroncsainak kopottságát, akkumulátorának feltöltöttségét, fékolajának minőségét és a fényszórók beállítását. A vizsgálat során kapott értékeket látva a szakemberek elmondják azt is, mely az a terület, amely javításra szorul és javaslatokat tesznek, hogy min kellene változtatni a biztonságos közlekedés érdekében.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: