2014-02-18 11:21:30• hírek • Kocsis Zoltán

Pataki: nehogy már a multik is szociális támogatást kapjanak

Módosító indítványt tett le Pataki Csaba Szatmár megyei szenátor a szociális gazdasági egységek működését szabályozó kerettörvény kapcsán. Kérését a munkaügyi bizottság figyelembe vette, a döntést két héttel elhalasztotta.

A szociális gazdasági egységek működését szabályozó kerettörvény célja, hogy a szociális tevékenységeket folytató vagy szociális jellegű alkalmazottakat foglalkoztató cégek állami támogatást kaphassanak vagy éppen adókedvezményt élvezhessenek.

Ezeknek a non-profit szervezeteknek az új törvény szerint azért kell cégekké alakulniuk vagy céget alapítaniuk, hogy európai uniós támogatást pályázhassanak meg. Mivel azonban továbbra is szociális tevékenységet folytatnak, teljesen egyértelmű, hogy előnyösebb helyzetet kell teremteni számukra akár a közbeszerzési folyamatok esetén is.

Pataki Csaba ugyanakkor azt kérte, törvény írja elő, hogy ezen cégek profitjuk 90%-át legyenek kötelesek szociális célra fordítani. „Mindamellett, hogy nagyon szigorúan meg kell határozni, kik kaphatnak hasonló minősítést és támogatást, egy ilyen kikötés kizárná a nem szociális tevékenységet folytatókat. Nehogy már például a multik is megszerezzék a minősítést és adókedvezményt kapjanak", magyarázta a szenátor.

Pataki és kollégái módosító indítványait figyelembe véve a munkaügyi bizottság két héttel elhalasztotta a törvénytervezetről szóló szavazást.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: