2013-02-06 19:36:02• hírek • Kocsis Zoltán

Pataki: működik a szavazógépezet, az USL fittyet hány az ellenzékre

Hétfőn mutatta be a parlament két házának a költségvetés-tervezetet a Victor Ponta miniszterelnök vezette kormány, azóta pedig a két ház együttes ülésén vitatják meg a honatyák a különböző pontokat. Pataki Csaba Szatmár megyei RMDSZ-es szenátor elmondása szerint 13.458 módosító javaslatot dolgozott ki az ellenzék - mindhiába.

„Hatékonyan működik a szavazógépezet - egyetlen javaslatunkat sem szavazták meg. Noha a PDL és a PP-DD is kivonult már az ülésteremből, a kormányoldal mindig akkurátusan vigyáz arra, hogy meglegyen a szükséges létszám, azaz a fele plusz egy", nyilatkozta a Szatmár.ro-nak Pataki.

A szenátor, akárcsak korábban Kelemen Hunor, keményen támadta a költségvetés-tervezetet, mivel az semmilyen nagy beruházás támogatását nem teszi lehetővé. „A kormány arra számít, hogy a közalkalmazottak bérének emelésével megnő majd az államkassza bevétele is, mivel a bérek 70%-a visszakerül a gazdaságba. Csakhogy félő, hogy az emberek az eddig felgyűlt adósságaikat igyekeznek majd kifizetni és a vásárlókedv továbbra sem fog emelkedni", mondta Pataki.

Az RMDSZ egyik prioritása az észak-erdélyi autópálya építésének folytatása - ám a költségvetés erre egyetlen lejt sem irányoz elő. „Az idén egyetlen kapavágás sem lesz. Csak annyit különít el a kormány, ami az adósságok kifizetésére kell", folytatta a szenátor.

Ami Szatmár megye számára még inkább szomorú: egyetlen körgyűrű vagy terelőút számára sincs elkülönítve semmilyen összeg. Csak azok számára, amelyek építése folyamatban van és uniós pályázat önrészét kell fedezni. A szatmárnémeti kerülőút sajnos nem ilyen. „Érthetetlen, hogy a Szatmárnémeti-Nagybánya út befejezésére se lesz pénz. Pedig annak 88% elkészült. Ha viszont nem kerül rá koptatási felület, akkor tönkremegy az is, amit ősszel csináltak!", mondta csalódottan Pataki.

„Folyamatosan nyújtjuk be a módosító indítványainkat, ők meg folyamatosan leszavaznak. Ez van, nem tudunk mit tenni. Ez a dolgunk, végezzük rendületlenül!", zárta szavait a szenátor, aki nem tartja kizártnak, hogy akár már csütörtökön véget érjen a költségvetési vita.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: