2015-01-29 13:21:09• hírek • Kocsis Zoltán

Pataki: minek ennyi pénz a repülőtérre?

Amint arról szerdán beszámoltunk, háromnegyed órás késéssel kezdődött a Szatmár Megyei Tanács idei első ülése, mert az ellenzéki RMDSZ és az egykori PDL tagjai nemtetszésüknek adták jelét, amiért fontos tervezeteket rendre csak későn kapnak meg.

Nem csak ez váltotta ki azonban a szövetség elégedetlenségét, hanem a repülőtérről szóló tervezet is, amely kiverte a biztosítékot az RMDSZ-frakciónál, valamint az ülésen részt vevő Pataki Csaba szenátornál is.

A tervezet révén a megyei tanács vezetői nem kevesebbet szerettek volna elérni, minthogy egy millió lejjel emeljék meg a Szatmárnémeti Nemzetközi Repülőtér személyzetének fizetési alapját. Ráadásul az idei évben tíz újabb embert alkalmazna a repülőtér.

„Ez teljes mértékben elfogadhatatlan! Négy millióról öt millióra emeljük a fizetési alapot, bővítsük a személyzetet, miközben a repülőtér alig van kihasználva, mindössze egy járat használja", mérgelődött az ülés végeztével Pataki Csaba, az RMDSZ megyei elnöke.

A zf.ro pénzügyi oldal adatai szerint Szatmárnémeti Nemzetközi Repülőtér forgalma 2013-ban 16.341 személy volt. A szatmári repülőtérnél csak két légikikötő „büszkélkedhet" kevesebb utassal: Baneasa és Tulcea.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: