2016-02-26 00:37:35• hírek • Kocsis Zoltán

Pataki Csaba megpályázná a megyei tanács elnöki tisztségét, de...

Miután az már hónapokkal korábban eldőlt, hogy Kereskényi Gábor lesz az RMDSZ polgármesterjelöltje Szatmárnémetiben, az érdekvédelmi szövetség Megyei Küldöttek Tanácsának (MKT) csütörtöki ülésén közelebb kerültünk a másik nagy kérdés válaszához... De még semmi nem biztos.

Az RMDSZ szabályzatában szerepel ugyan, hogy a szövetség mindenkori megyei elnöke kell vezesse a megyei listát, ezzel kapcsolatban azonban Pataki Csaba nemes gesztust tett az MKT előtt: „A szabályzat ellenére én megpályáztatnám a lista első helyét. Ha ez a csapat megbízik bennem, akkor érzek magamban annyi erőt, hogy harcba induljak. Ugyanakkor, ha valaki más úgy gondolja, alkalmasabb a tisztségre, akkor várom jelentkezését", jelentette ki a jelenlegi szenátor.

Mivel a négy évvel ezelőttivel ellentétben idén nem közvetlenül választják meg a megyei tanács elnökét, hanem a pártlistákra leadott szavazatok alapján kialakult tanács nevezi ki, így az RMDSZ-nek 13 tanácsosra van szüksége ahhoz, hogy a soraiból kerüljön ki a tanácselnök, hívta fel a figyelmet a szövetség megyei elnöke.

Pataki bejelentését üdvözölte Kereskényi Gábor szatmárnémeti polgármester-jelölt, a jelenlévők és a magyarság támogatását kérve. „Úgy gondolom, ez a csapat Kovács Jenő nagykárolyi polgármesterrel, Erdei István képviselőtársammal, Pataki Csabával és jómagammal, már bizonyított", fogalmazott.

Összefogásra buzdított Kovács Jenő és Erdei István is. Előbbi szerint „Patakinál nincs jobb a megyei elnöki tisztségre", utóbbi pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy a sikerért „mindenkinek komplementárisan kell dolgoznia, hogy a falból ne hiányozzon egyetlen tégla sem".

A megyei tanácsosi lista kapcsán Pataki biztosított arról, hogy nagyobb szerepet kapnak majd rajta a nők és az ifjúsági szervezetek képviselői. A megyei tanács körüli jelenlegi helyzet kapcsán Pataki azon meggyőződésének adott hangot, „hogy ha mi nem lennénk ott, cirkusz cirkusz hátán lenne. Néha úgy érzem, mintha 26 évvel korábbra vetnének vissza bennünket."

A szenátor szót ejtett természetesen a nagypolitika és az ország jelenlegi helyzetéről is. „Olyan, mintha az egész parlament ellenzékben lenne. Egy biztos: mi csak magunkra számíthatunk! Éppen ezért arra kérek mindenkit, figyeljünk oda saját közösségünkre!"

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: