2015-11-06 16:34:40• hírek • Kocsis Zoltán

Pataki: Nem csak választási évben érdekel minket a lakosság véleménye!

Szatmár megyében mintegy tízezer magyar véleményét, viszonyulását, problémáit igyekszik megismerni a következő hetekben az RMDSZ. A városi konzultáció elnevezést viselő felmérés során a válaszadóknak összesen 21 kérdésre kell majd válaszolniuk. Országos és helyspecifikus kérdésre egyaránt.

„Szeretnénk szorosabbra fűzni az eddig is élő kapcsolatot szavazóinkkal", magyarázta a felmérés szükségességét Nagy Szabolcs, az RMDSZ megyei szervezetének ügyvezető elnöke. Ennek jegyében Erdély-szerte mintegy 35-40, jelentős magyar lakossággal rendelkező városban indul el a következő napokban-hetekben a „városi konzultáció". Szatmárnémetiben hatezer, Nagykárolyban közel kétezer személyt kérdeznek majd meg a napokban kezdődő felmérés során, majd Tasnádon és Sárközújlakon folytatódik a közvélemény-kutatás.

„Amint az utóbbi idők eseményei is mutatták, az RMDSZ megítélése jó az emberek köreiben. A felénk tanúsított bizalmuk azonban felelősséget is jelent. Riválisainkkal ellentétben azonban mi nem csak a választások évében vagyunk kíváncsiak az emberek véleményére", jelentette ki Pataki Csaba szenátor. „Másokkal ellentétben mi a folyamatos és kétoldalú kommunikációban hiszünk. Meggyőződésünk, hogy a személyes kapcsolat a leghatékonyabb, legőszintébb", tette hozzá a megyei szervezet elnöke.

A konzultáció lebonyolításához mintegy száz kérdezőbiztosra van szüksége a szervezetnek, az önkéntesek a 0261-713 566-os telefonszámon jelentkezhetnek. A válaszadókat gyakran éri majd az a meglepetés - az ígérete szerint - hogy a biztos az RMDSZ valamely tanácsosával közösen keresi fel. Vele természetesen a hétköznapi gondokat beszélhetik majd meg - mint ahogy a település-specifikus kérdések alkotják majd a kérdőív utolsó harmadát.

„A szervezet legfontosabb partnere mindig is a szatmári magyarság volt és ez így is mard. Ezért is szeretnénk köszönetet mondani szavazóinknak, akiknek köszönhetően hiteles képviseletként dolgozhatunk", jelentette ki Kereskényi Gábor parlamenti képviselő. Eddig sem tettük és ezúttal sem fogunk papírhidakat, papírkörgyűrűket ígérni! A kézfogásos RMDSZ-ben hiszünk ezért nem akarjuk becsapni azokat, akik bíznak bennünk", zárta beszédét Kereskényi.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: