2016-07-14 19:44:26• hírek • Kocsis Zoltán

Pataki: Négy év munka vár ránk!

Kemény, de közös munkát ígért az elkövetkező négy évben Pataki Csaba, a Szatmár Megyei Tanács új elnöke, aki csütörtök délelőtt első alkalommal találkozott a megye valamennyi polgármesterével új minőségében.

A találkozót a prefektusi hivatal hívta össze, célja pedig az ingatlan-visszaszolgáltatások felgyorsítása, mivel a folyamatot december 31-ig le kell zárni. „Annak idején elsőként zárta le Szatmár a leltárt, a visszaszolgáltatás azonban bizony akadozik", ismerte el a napokban Altfatter Tamás alprefektus.

A találkozón részt vett Pataki Csaba is, aki figyelmeztette a polgármestereket: a következő négy évben kemény munka vár mindannyiukra vállvetve. Pataki a legégetőbb problémának a megye útjainak állapotát nevezte. Ezzel kapcsolatban elmondta, az utakat két részre lehet osztani: azokra, amelyek modernizálását az Országos Vidékfejlesztési Program (PNDL) magába foglalja és azokra, amelyeket nem. Utóbbiak karbantartása várhatóan július végétől kezdődik, erre 26-án írhatják alá a szerződést. Szót ejtett a Homoród felé vezető út modernizálásáról is, amelynek kivitelezési versenytárgyalása sajnos óvás alatt van.

Pataki figyelmeztette továbbá a polgármestereket az általános területrendezési tervek aktualizálásának fontosságára is. Ezekre az uniós pályázatok esetében van nagy szükség.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: