2020-08-11 08:31:41• hírek • közlemény

Pataki Csabát támogatja az Erdélyi Magyar Szövetség is

Az MPP és az EMNP által alkotott Erdélyi Magyar Szövetség visszalépteti megyei tanácselnök-jelöltjét Pataki Csaba javára. A megyei tanácsosi listájuk azonban megmarad Szatmár megyében.

Pataki Csabát támogatja a megyei tanácselnöki tisztség elnyerésében az Erdélyi Magyar Szövetség Szatmár megyei szervezete. Az elmúlt napokban látva a román pártok tárgyalásait egy közös jelölt indítására vonatkozólag, a Szövetség nem kockáztatja annak lehetőségét, hogy a magyarság elveszítse a megyei tanácselnöki tisztséget, ezért döntött saját jelöltjének visszaléptetése mellett Pataki Csaba javára. 


Az Erdélyi Magyar Szövetség ugyanakkor üdvözli az RMDSZ és az NDF közötti választási összefogást, melynek értelmében a Német Demokrata Fórum is Pataki Csabát, az RMDSZ jelöltjét támogatja a megyei tanácselnöki tisztség megszerzésében.  


„Nagyon örvendünk annak, hogy a Magyar Polgári Párt és az Erdélyi Magyar Néppárt alkotta szövetség a következő négy évben is az RMDSZ csapatával karöltve akarja fejleszteni a megyét, hiszen már bebizonyosodott: együtt jó munkát tudunk végezni. Mandátumom négy évében pártfüggetlenül támogattam a Szövetség színeiben mandátumot nyert polgármesterek településeit és ez a továbbiakban is így lesz. Példaként említhetem Kaplony (3,7 millió lej), Mezőterem (3,8 millió lej) és Egri (2.8 millió lej) településeket, melyek az Szatmár Megyei Tanácstól az elmúlt 4 évben közel 1 millió eurónyi költségvetésből gazdálkodhattak. De ide sorolhatjuk még Csomaköz települést is. A felsoroltak is bizonyítják: mi nem teszünk különbséget, minden települést fejleszteni akarunk nemzeti hovatartozástól és pártszíntől függetlenül” – mondta el Pataki Csaba, a Szatmár Megyei Tanács elnöke. 


Az Erdélyi Magyar Szövetség ugyanakkor saját tanácsosi listáját megtartja abban a reményben, hogy tanácsosaik elegendő szavazatot gyűjtenek ahhoz, hogy a Szövetséget képviseljék a következő négy évben Szatmár Megye Tanácsában. 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: