2010-01-05 16:27:44• hírek • Parajdi Andrea

Pataki Csabát jelölik alprefektusnak

A Szatmár Megyei RMDSZ is bejelentette kedden a Szövetség Állandó Tanácsánál az alprefektusi székbe javasolt magyar jelölt nevét. A tisztségre Pataki Csabát, a Szatmár Megyei Tanács Területfejlesztési Igazgatóságának vezetőjét jelölik, aki 2008-ban fél évig foglalta el ezt a pozíciót.

Kedden Csehi Árpád, a Szatmár Megyei Tanács, a Szatmár Megyei RMDSZ elnöke, Kereskényi Gábor Szatmárnémeti alpolgármestere, illetve Gaman Mihály Pusztadaróc polgármestere közösen utaztak Bukarestbe, hogy tárgyaljanak Markó Béla, miniszterelnök-helyettessel a municípiumot, a megyét és a községeket érintő beruházásokról, tervekről, illetve, hogy szót ejtsenek a magyar alprefektus jelöltről.

A találkozó folyamán a helyi delegáció az idei év egyik legnagyobb beruházásnak megvalósításához, vagyis a körgyűrű megépítéséhez kérte Markó közbenjárását. Szó esett arról is, hogy az idei országos költségvetésbe foglalják bele Szatmárnémeti sportcsarnokának projektjét, amit ezidáig még annyi próbálkozás után sem sikerült célba juttatni.

Ami a megyét illeti, Csehi a hulladékgazdálkodási projektet is szóba hozta. A regionális lerakót nyárig kell kiépíteni, azonban akadályozva lehet a beruházás azzal, ha az elvégzett munkálatok után késnek a kifizetések. Csehi megkérte Markót, hogy legyen gondja a finanszírozások követésére, a folytonosság megtartására, hiszen ha várni kell a pénzekre, akkor kicsúszhatunk a regionális lerakó kivitelezésének határidejéből. A beszélgetés során továbbá szó esett a községeket érintő fejlesztési projektekről is, valamint a Szatmár Megyei alprefektus jelöltjéről.

A Szatmár Megyei RMDSz hivatalos forrása szerint Pataki Csabát jelölik erre a pozícióra, aki rendelkezik az ehhez szükséges szakmai tapasztalattal, pláne, hogy 2008-ban március és szeptember között már betöltötte ugyanezt a tisztséget.

Egyébként kedden az RMDSZ Állandó Tanács már jóváhagyta az új prefektusok névsorát, és az új kormánybiztosokat már a holnapi kormányülésen beiktathatja a kormány. A javaslatok értelmében Hargita megyében Ladányi Lászlót (korábbi alprefektus), Hunyad megyében Dézsi Attilát (akinek szintén volt alprefektusi tisztsége), Szilágy megyében Végh Sándort (ugyancsak volt alprefektus), Kovászna megyében György Ervint (volt már prefektus és alprefektus is), illetve Vaslui megyébe Székely Leventét jelölték, aki az RMDSZ Galac megyei szervezetének elnöke.

A kormány-koalíció értelmében az új alprefektusi tisztségeket Máramaros, Brassó, Szatmár, Bihar, Arad és Beszterce-Naszód megyében kapta meg az RMDSZ. Velük összesen nyolc kormánybiztos-helyettese lesz az RMDSZ-nek, ugyanis Temes és Maros megyében is van egy-egy magyar alprefektus, akik már októberben visszakapták tisztségüket.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: