2016-06-22 14:19:09• hírek • Kocsis Zoltán

Pataki Csaba a Szatmár Megyei Tanács új elnöke

A Szatmár Megyei Tanács szerdai alakuló ülésén a testület tagjai egyhangúlag választották elnökké az RMDSZ jelöltjét, Pataki Csabát. A grémium döntött az alelnökök kilétéről is, miközben a szakbizottságok összetételéről tartó maratoni egyeztetés még ezekben a percekben is tart.

Nem volt tehát hiábavaló az az 50.812 szavazat, amelyet az RMDSZ listája kapott a két és fél héttel ezelőtti helyhatósági választáson megyeszerte: az érdekvédelmi szervezet jelöltje, Pataki Csaba lett a Szatmár Megyei Tanács új elnöke. Erről egyhangúlag döntött alakuló ülésén a képviseleti testület szerdán. Négy év után tehát ismét magyar elnöke lesz Szatmár megyének, 2012-ben ugyanis Csehi Árpádot az akkor még liberális színekben induló Adrian Stef váltotta.

Szerdán döntés született arról is, ki tölti be a tanács alelnöki tisztégét. A szavazás következtében a Nemzeti Liberális Párt két tagja, Panea Alexandru és Ioan Rus látja majd el e két felelősségteljes tisztséget.

Az alakuló ülés meglehetősen maratonira nyúlott, ezen cikk megírásának pillanatában a szakbizottságok tagjainak kijelölése tartott.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: