2007-12-13 14:09:38• hírek • Szatmar.ro

Karácsonyi műsorok a középiskolákban

A karácsonyi hangulat megteremtése érdekében a középiskolák műsorokkal készülnek.

A szatmárnémeti középiskolákban zajlanak már a karácsonyi műsorok előkészületei, minden iskolában más-más műsorral próbálnak ünnepi hangulatot teremteni.

A Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban karácsony alkalmából több műsort is szerveznek. December 19-én szerdán 17 órától ünnepi, zenés- verses előadásokkal készülnek az évfolyamok, ezután Zene- estet szervez a Köfedisz, ahol a résztvevők karácsonyi hangvételű zenéket hallgathatnak. December 20-án az V. osztályosok  karácsonyi műsort adnak elő, ahol nem csupán a gimnázium aktív tanárai, hanem a nyugdíjas tanárok is jelen lesznek. A műsort Pataki Enikő és Merk Annamária tanárok készítik elő. A már hagyománnyá vált eseményt a Kölcsey Alapítvány elnöke, Ciprisz Imre kezdeményezte.

A Református Gimnázium két helyszínen is bemutatja a karácsonyi műsorát, ugyanis december 16-án Udvariban a helyi Református templomban, december 21-én pedig a Láncos templomban, a reggeli áhítaton belül is ünnepelnek. A nyolcadik osztályosok karácsonyi zenés verses szerepjátékukkal a XXI. század karácsonyát a régi idők karácsonyával vonják párhuzamba – tudtuk meg Székely Tünde vallástanárnőtől - illetve arra próbálják felhívni a figyelmet, hogy ne fogadjuk el azt a tényt, hogy karácsonyaikban Jézus már alig látható.

A Hám János Római Katolikus Iskolaközpontban december 20-án délután 16 órától kezdődik a hetedik és tizenegyedik osztályosok közös műsora. Idén Jézus születésének korát ábrázolják egy zenés verses előadással. Bemutatják a szent családot és Jézus születését, továbbá a diákok szereplésében elevenednek meg a Betlehemi történések. A műsort Bodnár Ágnes, Gózner Enikő és Anderco Judit tanárnők készítik.
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: