2012-12-14 14:21:31• hírek • Szatmár.ro

Passau-i fiatalok látogatása

A Szatmári Római Katolikus Egyházmegyébe látogatott a Passau-i Egyházmegye tizenhét fős ifjúsági csoportja.

Hosszú múltra tekint vissza a Szatmári Római Katolikus Egyházmegye és a németországi, Passau-i Egyházmegye közötti együttműködés. Ennek részeként az előbbi, minden évben fiatalok egy csoportját fogadja Adventben, bemutatva nekik az egyházmegye valóságát, az itt élők életkörülményeit, nehézségeit, kihívásait, de azokat a hitbeli és kulturális értékeket is, amit híveink hordoznak. Gazdag vidék ugyanis a mienk, olyan emberek élik, akik hisznek, és készek tanúságot is tenni megélt Istentapasztalatukról. Őket keresik fel idén is a passaui fiatalok az egyházmegye intézményein, közösségein keresztül.

A tizenhét személyes csoport pénteken hajnalban érkezett Szatmárnémetibe, reggel a Püspöki Palotában találkoztak Nm. Ft. Schönberger Jenő püspökkel, majd a kápolnában szentmisén vettek részt. Ezt követően indultak körútjukra, elsőként a Páli Szent Vincéről nevezett Szatmári Irgalmas Nővérek által működtetett Boldog Scheffler János Központba. Itt megtekintették a terápiás termeket, de elbeszélgettek Szabó M. Rita tartományi főnöknővel, a nővérek múltjáról és jelenéről, valamint a központ működéséről. Délután Nagybányára indultak, a Jézus Szíve Kisleányai által vezetett Sacro Cuore alapítvány napköziének meglátogatására, a város megismerésére, estére pedig a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet vacsorájára kaptak meghívást.

A szombati napon tovább folytatják útukat, Nagykárolyban többek között a Klaus Winter Integrációs Központ, a Károlyi kastély, és a Piarista Nővérek otthona szerepel programjukban, míg vasárnap Szatmárnémetiben, a Kálvária templomban szentmisén, este pedig a Szentlélek templomban adventi ifjúsági imaórán vesznek részt. A passaui fiatalok ezuttal sem üres kézzel érkeztek, hanem ajándékcsomagokkal megrakottan, melyeket a nehéz körülmények között élő gyerekeknek osztanak ki, az általuk meglátogatott intézményekben.

Németországi fiatalok látogattak a Szatmári Egyházmegyébe

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: