2006-05-21 19:11:25• hírek • Szatmar.ro

Páskándira emlékeztek

Immár kilencedik alkalommal emlékeztek meg Szatmárhegy neves szülöttjéről.

Az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület, a Szatmárnémeti Kölcsey Kör és a Páskándi Géza Baráti Társaság szervezésében Páskándi megemlékezésre került sor május 19-én, pénteken Szatmárnémetiben és Szatmárhegyen.

A délelőtti tanácskozással egybekötött megemlékezést az 1956-os magyar forradalom ötvenedik évfordulója alkalmából szervezték, az eseményen részt vettek neves irodalmárok, valamint Páskándi Géza egykori rabtársai és barátai.

Délután Szatmárhegyen 19 órakor folytatódott a megemlékezés a Páskándi-emléktábla megkoszorúzásával, ezt 20 órától megemlékezés követte a Páskándi-szobornál. Musznay Árpád a redezvény főszervezője köszötötte a résztvevőket, majd Láng Gusztáv, Pap József, Szatmárhegy illetve Gáva János Napkor polgármestere, valamint Juhász Károly, az RMDSZ helyi szervezetének elnöke köszöntötte a résztvevőket. Beszédet mondott Koczka György temesvári közíró és Dávid Gyula kolozsvári irodalomtörténész, valamint Balogh Zoltán, a Páskándi Géza Baráti Társaság tagja is. Ezt követően a résztvevők megkoszorúzták a költő emlékére felállított táblát és a falu központjában felállított szobrot.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: