2006-03-12 15:53:14• hírek • Szatmar.ro

Március 15-i megemlékezések

Nagy Zsolt miniszter is jelen lesz a szatmárnémeti ünnepségen.

A szatmárnémeti RMDSZ és a Magyar Ifjúsági Kezdeményezés idén is ünnepséget szervez március 15-e alkalmából.
17 órakor, a Petőfi–szobornál veszi kezdetét az ünnepi megemlékezés. Imát mondanak Nm. Ft. Schönberger Jenő római katolikus megyéspüspök és Nt. Sipos Miklós szatmári református esperes, majd Kereskényi Gábor, az RMDSZ szatmárnémeti szervezetének elnöke mond beszédet. A  Kölcsey Ferenc Főgimnázium, a  Hám János Római Katolikus Iskolaközpont, a Református Gimnázium és a Dariu Pop általános iskola diákjainak szavalatai után kerül sor Petőfi szobrának megkoszorúzására.

18 órakor a szatmárnémeti Északi Színházban folytatódik az ünnepség. A rendezvényt megnyitja a Consonantia vonósötös, Fátyol Rudolf vezetésével. Elhangzik: Bartók hat népdala Weiner Leó átdolgozásában. Ezt követően Kereskényi Hajnal, a rendezvény műsorvezetője köszönti az egybegyülteket. Ünnepi beszédet mond: Szabó István, a Szatmár Megyei Tanács elnöke, a Szatmár megyei RMDSZ Megyei Küldöttek Tanácsának elnöke, valamint Nagy Zsolt, távközlési és információs-technológiai miniszter.

Ugyanitt kerül sor a Szent-Györgyi Albert emlékportré ünnepi átadására. "Március idusán" címmel a Hám János Római Katolikus Iskolaközpont, a Kölcsey Ferenc Főgimnázium és a Református Líceum diákjai közös műsort adnak elő Nagy Gyula magyartanár és Bessenyei István színművész szakirányításával. Gyulai István és zenekarának műsorával, majd a himnusz eléneklésével zárul az ünnepség.
 


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: