2017-03-10 09:24:02• hírek • Agerpres.ro

Pártot alapítana Ciolos

Civil szervezetet létesít Dacian Cioloş volt miniszterelnök, aki bevallása szerint "egy új politikai mozgalom vagy egy új párt" alapítását is fontolgatja. Erről az RFI-nek adott interjúban beszélt csütörtökön a volt kormányfő.

Cioloş elmondta, civil szervezete "politikai célkitűzéseket" vállal fel, "amennyiben a politika azt jelenti, hogy törődsz az állampolgárokkal, azzal, ami a társadalomban történik". A volt miniszterelnök hozzátette, kormányának több tagja is részt vállal a létrehozandó szervezet tevékenységében, együtt dolgoznak majd néhány olyan gazdasági, társadalmi, oktatási és egészségügyi projekt kivitelezésén, amelyeket kormányzásuk alatt indítottak el, és fontosnak tartanak megvalósítani. 

Dacian Cioloş hangsúlyozta, a civil szervezet olyan tervekkel is előáll majd, amelyeket törvényjavaslatokba foglalhatnak a parlamenti pártok. 

A Nemzeti Liberális Párttal (PNL) és a Mentsétek meg Romániát Szövetséggel (USR) kapcsolatban a volt miniszterelnök úgy fogalmazott, egyik alakulattal sem körvonalazódott még konkrét együttműködés. 

"Ha egyszer majd születik valamilyen döntés e tekintetben, azt mindenképpen közölni fogom. Egyelőre semmi nem körvonalazódott, sem a PNL-vel, sem az USR-vel. Komolyan fontolgatjuk egy új politikai mozgalom vagy egy új politikai párt alapításának lehetőségét" - fogalmazott Cioloş, hozzátéve, hogy bármelyik változat mellett is döntenek, hiteles politikai alternatívát kívánnak felkínálni a következő választásokra.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: