2010-05-07 13:55:36• hírek • Szatmar.ro

Partnerünk Nyíregyháza

Csütörtökön a polgármesteri hivatalban ismertették a Nyíregyháza és Szatmárnémeti testvérvárosok kapcsolatainak széleskörű fejlesztése - „Híd az idők felett", HURO/0801/120 elnevezésű pályázat programját.

A sajtótájékoztatón jelen volt a város polgármestere, Ilyés Gyula, a Nemzetközi Pályázatokkal Foglalkozó Iroda projektmenedzsere Adriana Lenghel, az iroda pénzügyi munkatársa, Szabó Kinga, valamint a szatmárnémeti rendőrség is képviseltette magát. Mint kiderült ez a pályázati teljesen eltér az eddigiektől, hiszen a kiírás nem tükörtámogatásról, hanem közös programok támogatásáról szól. Így az események ugyanúgy érintik Szatmárnémetit és lakosságát, mint a nyíregyháziakat.

Adrian Lenghel projektmenedzser tájékoztatott, a rendezvénysorozat Szatmárnémetiben kezdődik május 28-án a Barátság Kupával. A rendezvényen részt vesznek a helyi rendőrség és közösségi rendőrség, valamint a nyíregyházi rendőrség tagjai. A teremfoci a barátság jegyében fog zajlani, amit egy tematikus konferencia előz majd meg a Select étteremben.

Május 29-30 között rendezik meg azt a Speciális Olimpiát, amelyre körülbelül 130 személyt várnak. Negyven fogyatékkal élő gyermek, negyven kísérő, és ugyanennyi önkéntes, valamint 10 szakértő vesz majd részt az eseményen. Az első nap egy konferenciával kezdődik, majd az ebéd után a gyerekek közösen egy színdarabot adnak elő.
A második nap a sporté. Kosárlabda, futball, asztalitenisz, valamint atlétika versenyen vehetnek részt a fiatalok, mindegyikük 2-2 számban indul majd.

Nyíregyházán november 11-13 között szervezik meg a már hagyománnyal rendelkező Nyírségi Ősz fesztivált. Az eseményen hatvanöt szatmári lakos is jelen lesz, akik a Gyümölcskarneválon, a Kistérségi Nyírségi Ízek Utcáján, valamint több művészeti kiállításokon öregbíthetik városunk hírnevét Nyíregyházán. A program keretén belül, novemberben megrendezik a Zöld Energia elnevezésű ökológiai konferenciát, illetve versenyt is, amelyre körülbelül negyven személy jelentkezését várják. A negyedik fontos esemény a közös rendezvények sorából az a szociális területet érintő konferencia, amelyet Nyíregyházán rendeznek meg, nonprofit szervezetek, és helyi közigazgatási intézmények számára.

A rendezvénysorozatok költségvetésének összértéke 117.025 euró, melynek 96,4%-át az Európai Uniós állja, míg a 3,6 %-át a partnerek hozzájárulása teszi ki.


A közös programokról tájékoztattak a sajtótájékoztatón
A közös programokról tájékoztattak a sajtótájékoztatón


 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: