2009-04-27 16:53:26• hírek • Szatmár.ro

Partnerségek alakulhatnak

A Régiók Bizottságának áprilisi soros plenáris üléssorozatán Csehi Árpád Szabolcs, a Szatmár Megyei Tanács elnöke is részt vett.

Az áprilisi plenáris üléssorozatnak idén az Európai Parlament brüsszeli épülete adott otthont, április 19 és 23 között, ahol Csehi póttagként és a Fenntartható fejlődésért felelős szakbizottság tagjaként vett részt. A napirenden szereplő témák között gazdasági, tanügyi és az Európai Unión kívüli országokkal való diplomáciai kérdések szerepeltek.

A plenáris ülés végeztével a Szatmár Megyei tanács elnöke ellátogatott a Romániai Megyei Tanácsok Országos Szövetségének brüsszeli irodájába. A megyei tanácsokat tömörítő szövetség brüsszeli képviselőivel folytatott egyeztetés során, Csehi részletesen bemutatta a megye fejlesztési irányelveit, azokat a legfontosabb fejezeteket, amelyeket a következő években a megyevezetés prioritásként kezel. A Szövetség brüsszeli képviselői vállalták, hogy segítenek partnereket találni, együttműködés, tapasztalatcsere céljából olyan régiókkal, megyékkel, amelyek hasonlóak Szatmár megyéhez, így például a turisztika terén következhetnek egyeztetések a közeljövőben.

Csehi megkérte a szövetség brüsszeli képviselőit, hogy segítsenek minél több információt összegyűjteni nemzetközi, de EU-n kívüli finanszírozási forrásokról. Romániai Megyei Tanácsok Országos Szövetségének brüsszeli képviselői jelezték, hogy kapcsolatban állnak olyan régiókkal, megyékkel és településekkel, amelyek már sikeresen pályáztak ilyen típusú finanszírozási források megszerzésére. Segítenek a Szatmár Megyei Tanácsnak kapcsolatot kialakítani ezekkel a közeljövőben.

Csehi Árpád részt vett a Régiók Bizottságának plenáris üléssorozatán Brüsszelben

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: