2009-08-25 17:22:11• hírek • Ferenczi Noémi

Partnerség a beteg gyermekekért

A Szatmárnémeti Szociális Gondozói Hivatal (SPAS), a Hans Linder Alapítvány és a Langdon Down Alapítvány összefogásával a Crisana utcán fog tovább működni a fogyatékos gyermekeket foglalkoztató Robert központ.

Mivel a Megyei Tanács már tudott gondoskodni Prichindel szociális óvodáról és bölcsődéről, valamint az értelmi fogyatékosokat befogadó Robert nappali központról, Szatmárnémeti önkormányzata kénytelen volt átvenni azokat. Az önkormányzat mindkét intézmény esetében átszervezést javasolt, vagyis hogy az azokban foglalkoztatott gyermekeket a város már meglévő intézményeiben helyezzék el.

Az óvodások, bölcsődések helyzetét újabb csoportok létrehozásával oldották meg. A Robert központban foglalkoztatott értelmi fogyatékos gyermekek helyzetének megoldására két civil szervezet sietett az önkormányzat segítségére: a Hans Lindner és a Longdon Down Alapítvány.

A Robert központ eddig egy Corvinilor utcai ingatlanban működött, a Hans Lindner Alapítvány azonban felajánlotta Crisana utcai ingatlanját a központ számára, így nem csak az eddig használt épületre, hanem a személyzetre sem tart igényt az önkormányzat.

A központban foglalkoztatott tizenöt gyermekről a SPAS, illetve a Langdon Down Alapítvány fog gondoskodni. A tervek szerint, ez csak egy ideiglenes épület a központ számára, ugyanis idővel saját otthont alakítanának ki számukra, mégpedig a körtvélyesi iskola épületében.

A Robert központ éves fenntartása körülbelül évi 550 ezer lejbe került a megyei tanácsnak, a két fentebb említett alapítvány segítségével azonban ennek töredékéből fenn tudja majd tartani a központot az önkormányzat. A SPAS és a Langdon Down Alapítvány partnerségéről csütörtökön dönt a városi tanács.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: