2019-05-28 05:32:17• hírek • közlemény

Partneri látogatást tett a Passau-i Caritas Szatmárnémetiben

A Boldog Scheffler János Központban tett látogatást Götz Mario vezetésével a Passau-i Caritas egy kisebb csoportja, akik egyben a Páli Szent Vincéről nevezett Szatmári Irgalmas Nővérek által vezetett intézmény rendszeres támogatói is.

A Passau-i partnerszervezet képviselőit Fazekas Brigitta, szakmai vezető kalauzolta végig a Boldog Scheffler János Központban, bemutatva azokat a projekteket, megvalósításokat és eszközöket, amelyeket a központ a Passau-i Caritas támogatásának köszönhet. A németországi intézmény a 2019-es évben havonta nyolc 0 és 2 év közötti gyermek ingyenes felmérését finanszírozza, ugyanakkor a régióban egyedülállónak számító önismereti szocializációs foglalkozások kellékeit és eszközeit is a Passau-i Caritas támogatásának köszönhetően tudta megvásárolni a Boldog Scheffler János Központ.


„Nagy öröm számunkra minden alkalom, amikor a Passau-i partnereink meglátogatnak minket és beszámolhatunk a megvalósításainkról és a terveinkről, valamint azokról a sikerinkről, amelyekhez ők is nagyban hozzájárultak. Bízom abban, hogy a jövőben is megmarad ez a jó partneri kapcsolat és a szoros szakmai együttműködés a két intézmény között.” – mondta Fazekas Brigitta, a Boldog Scheffler János Központ szakmai vezetője. Ugyanakkor kiemelte, hogy a Passau-i Caritas a központ több közösségi programjának, a Húsvétváró és a Karácsonyváró foglalkozásainak is támogatója, továbbá számos szakkönyv és modern gyerekágy beszerzését is finanszírozták az elmúlt évben.


A látogatás alkalmával a Passau-i delegáció is megbizonyosodott arról, hogy a Boldog Scheffler János Központ szakmai szempontokból is nem csak Szatmárnémeti, hanem a régió egyik leglátványosabban fejlődő szociális szolgáltatásokat nyújtó intézménye.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: