2016-07-07 14:12:59• hírek • Szatmar.ro

Partneri kapcsolat egy felvilágosult jövőért!

Látkép Trondheimról
Látkép Trondheimról

Szatmár Megyei Közösségi Fejlesztési Társulás aláírta a szerződést a "Partnership for an enlightened future-Partnerkapcsolat egy felvilágosult jövőért!" című projektre

Szatmár Megyei Közösségi Fejlesztési Társulás, mint főpályázó, aláírta a szerződést az Európai Alapok Minisztériumával a "Partnerkapcsolat egy felvilágosult jövőért!" című pályázat finanszírozásával kapcsolatban. A pályázat 56.036,46 RON értékű anyagi támogatásban részesül az Izland, Lichtenstein és Norvégia által létrehozott SEE Alap és Norvég Alap 2009-2014 finanszírozási ciklus révén a Kétoldali Kapcsolatok Alap - RO01 program - Technikai segítség és a Nemzeti szintű Kétoldalú Alap-II Intézkedés: Környezetvédelem keretén belül.

A "Partnerkapcsolat egy felvilágosult jövőért!" című project célja, hogy folytassa az együttműködést a városok és a régiók energetikai hatékonysági stratégiái kidolgozásában és hozzájáruljon az ismeretek és a legjobb gyakorlatok átadásához a partnerek között a közvilágítás területén. A társulás partnere ebben a projektben a norvégiai Trondheim városában lévő International Development Norway Research non-profit kutatási központ.

Megemlítendő, hogy a pályázatban részt vevő partnerek ez év áprilisában sikeresen megvalósították a "Partnerkapcsolat egy zöldebb jövőért!" projektet, melynek célja, hogy Románia és Norvégia között kétoldalú kapcsolat jöhessen létre és kiaknázhassák azokat az együttműködési lehetőségeket, amelyek révén kidolgozhatóak a városok és a régiók energetikai hatékonysági stratégiái.

Jelen pályázat három fő tevékenysége:

  1. képzés a közvilágítás témakörében a Szatmár Megyei Közösségi Fejlesztési Társulás összes tagjának, ami Szatmárnémetiben szeptemberben kerül megrendezésre;

  2. októberi tanulmányút a norvégiai partnernél a Társulás képviselői számára és

  3. útmutató kidolgozása a legjobb gyakorlatról az energiahatékonysági és közvilágítási stratégiák területén.

A projekt 2016. július 5. - 2016. december 15. között valósul meg. A projektpartner, az International Development Norway Research, a kutatás és a hulladék- és energiagazdálkodás, levegőszennyezés és fejlesztések technológiai eredményeinek átadása területén igen aktív szervezet. Komoly tapasztalattal rendelkeznek projektmenedzsment területén (az utóbbi 6 évben huszonöt projektet ültettek gyakorlatba), s jelen pillanatban szerbiai, lengyelországi, romániai és kubai partnerekkel állnak kapcsolatban.

A Norvég Alap és a SEE Alap révén Izland, Lichtenstein és Norvégia hozzájárul a gazdasági és szociális egyenlőtlenségek csökkentéséhez és Európa más államaival való kétoldalú kapcsolatok megerősítéséhez. A három ország együttműködik az Európai Unióval az Európai Gazdasági Térség (SEE) egyezménye révén.

A 2009-2014-es periódusra a SEE Alap és a Norvég Alap hozzájárulása 1,79 milliárd euró. Az alaphoz pályázhattak civil szervezetek, gazdasági és kutatói intézetek, illetőleg a közszféra és a magánszféra az Európai Unió 12 új tagországából, valamint Görögországból, Portugáliából és Spanyolországból. Igen széles az együttműködő felek száma Norvégiában és a kétoldalú kapcsolathoz kötött akciókat 2016-ig kell megvalósítani.

Az elsődlegesen támogatott területek a környezetvédelem és az éghajlatváltozás, a kutatás és az ösztöndíjak, a civil társadalom, az egészségügy és a gyermekek, a nemek közötti esélyegyenlőség és a kulturális örökség.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: