2014-08-16 16:56:05• hírek • Szatmar.ro

Partiumi Fiatal Orvosok Találkozója Szatmárnémetiben

„Szatmár megyében mindig kiemelkedő szerepük volt az orvosoknak és az orvostudománynak. Nem véletlen, hogy a kulturális misszió mellett elsősorban a gyógyítás a fő szereplője a Szent-Györgyi Albert Társaság céljainak" - magyarázta dr. Vass Zoltán (fotó), Szent-Györgyi Albert Társaság (SZÁT) társelnöke, annak okát, amiért folyamatosan arra törekszenek, hogy a szatmári lakosság másképp is tudjon tekinteni az orvosokra, mint szoktak, azaz ellenségesen.

A már ötödik éve tartó Hit és gyógyítás előadássorozat rádöbbentette őket arra, hogy van igény az orvosi előadásokra, de ezzel együtt - mivel mind gyakorló orvosok - azt is tudják, hogy szükség van jól felkészült, szakképzett orvosokra. „Szatmár megye elindult egy nagyon jó úton a decentralizáció során, amely azonban megtorpant abban a pillanatban, ahogy elkezdtek nem odafigyelni az egészségügyi rendszer törékeny egyensúlyára" - mutatott rá a Szent-Györgyi Albert Társaság társelnöke.

Hozzátette, hogy a Partiumi Fiatal Orvosok Találkozójának célja kettős, hiszen egyrészt szeretnék, ha a fiatal orvosok megismernék egymást, ugyanakkor azoknak, akik most végzik az orvosi egyetemet vagy helyet keresnek maguknak a rendszerben, kívánnak betekintést nyújtani a szféra rejtelmeibe.

Augusztus 21-én 16 órától várnak mindenkit a SZÁT székházába, a Rákóczi (M. Viteazu) utca 10. szám alá, hogy egy kerekasztal-beszélgetés keretében ismerkedhessenek meg egymással. A meghívottak között szerepel Cseke Attila, volt egészségügy miniszter is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: