2005-11-20 13:28:35• hírek • Szatmár.ro

A sikeres párkapcsolat hét titka

22134654585763111.jpgA párkapcsolatnak szilárd alapokon kell állnia,  hogy bármilyen megpróbáltatást túl tudjon élni

Minden párkapcsolatnak szilárd alapokon kell nyugodnia, ahhoz, hogy bármilyen helyzet elé is állítsa az élet - túl tudja azt élni.

22134654585763.jpg1.      Fogadjuk el, és szeressük magunkat.

Amíg nem szeretjük magunkat, addig nehezen hisszük el, hogy más is képes lenne szeretni minket. Az önbecsülés nagyra szükség van az egészséges párkapcsolatban. Mégpedig azért, mert ha elfogadjuk magunkat, akkor lesz önbecsülésünk, és így sokkal jobban élvezzük majd a társunkkal az életet, s nem úgy viszonyulunk hozzá, hogy ő csupán csak egy kapaszkodó az élethez. Minél erősebb személyiség vagyunk, annál inkább egyenrangúbb és erősebb lesz a párkapcsolatunk.

2.      Bizalom és szeretet a másik iránt

A jó kapcsolatban nem a szerelem a legfontosabb. Ez egy érzés, ami hol elmúlik, hol újra előjön. A lényeg a megértésen van, azon, hogy elfogadjuk a másikat. Az őszinte párkapcsolatban ha élvezik az együttlétet, hasonlóan gondolkodnak, közös álmaik vannak, és megértik a egymás viselkedését és véleményét, úgy a szerelem sosem kerülhet messze tőlük. Adjunk hangot érzéseinknek! Ezzel növeljük párunk önérzetét is, és a bátorító szavak tovább építik a kettőnk közötti bizalmat.

    3. Szánjunk elég időt a kapcsolatunkra

A dolgok fontossága mérhető azzal, hogy mennyi időt vagyunk hajlandóak szánni rá. Amikor egy pár összeköltözik, eleinte a közös életük lép ösztönösen a legelső helyre a fontossági sorrendjükben. Azonban ahogy egyre több munkájuk lesz, majd jönnek a gyerekek is, a kapcsolatuk egyre inkább hátrébb csúszik ezen a listán. Ez oda vezethet, hogy a két fél eltávolodik egymástól. Hogy ezt elkerüljük, el kell vonnunk más tevékenységeinktől időt arra, hogy többet foglalkozzunk társunkkal. Hiszen ne feledjük, ez olyan "befektetés", amely a boldogságunk jövőjét táplálja.

4. Kommunikáljunk jobban

A jó kommunikáció elengedhetetlen a sikeres kapcsolatban. Csak így oszthatjuk meg a gondolatainkat, személyiségünket a másikkal. A jobb és sikeresebb beszélgetéshez meg kell viszont tanulni, hogy hogyan mondjuk el teljesen nyíltan és őszintén azt, amit érzünk, illetve gondolunk. Ebben például az is benne van, hogy úgy hallgatjuk végig a partnerünket, hogy nem ítélkezünk a mondandója felett.

5. Ne féljünk vitatkozni

El kell fogadnunk, hogy a vita normális része egy párkapcsolatnak. Nem kell attól tartani, ha több mindenben nem értünk egyet. Mindannyian egyediek vagyunk, ez így természetes. Egy jó vita lehetőség arra, hogy megosszuk az érzéseinket a másikkal, és megerősíteni a kötődést társunk felé azzal, hogy sikerül elérni egy olyan állapotot, amely mindkettőnknek megfelel.

6. Gyengédségből sosem elég

A gyengédség, az érintés alapvető emberi szükséglet. Nyugtató, támogató, védelmező, bátorító, és vágykeltő hatása is van. Ne fukarkodjunk vele!

7. A változások elfogadása

Az emberek az évek során változnak, s ha fájdalmas is néha ez a változás, a sikeres párkapcsolatban a felek próbálnak alkalmazkodni egymáshoz. Ez azzal is járhat, hogy el kell engedni olyan dolgokat, melyek egykor megszokottak voltak, és a lelki egyensúly biztonságát nyújtották. Társunkkal együtt el kell fogadnunk, hogy ezek a változások az élet velejárói és legfontosabb, hogy támogassuk egymást jóban, rosszban.

A fenti hét alapelv betartása nem könnyű, de megvan rá az esély, hogy ha minél többet dolgozunk rajta, annál erősebbé fog válni a párkapcsolatunk. életforma.hu
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: