2012-04-04 09:47:09• hírek • MTI

Parlagon maradt földterületek

Bukarest után Kovászna megyében a legkevesebb a használaton kívüli, leromlott állagú terület Romániában az Econtext gazdasági portál elemzése szerint.

Az elemzés alapján Románia 24 millió hektáros területének mintegy két százalékát teszik ki azok a területek, amelyeket semmire nem használnak, amelyek állaga leromlott, és amelyek csak talajjavítási munkálatok által lennének hasznosíthatók.
A használaton kívüli leromlott területek mérete folyamatosan csökkent az utóbbi években. Hat évvel ezelőtt még három millió hektár ilyen terület szerepelt a statisztikákban, míg 2010-ben már csak félmillió hektár.

Az ország megyéi közül a magyar többségű székelyföldi Kovászna megye áll a legjobban a statisztikában 919 hektár leromlott, semmire nem használt területtel. A 8.243 hektár leromlott területtel rendelkező Hargita megye a középmezőnyben helyezkedik el az országos listán, Maros megye az átlagosnál rosszabb helyet foglal el a 13.593 hektár leromlott állagú területével.
A legrosszabb mutatókkal többnyire a közép-erdélyi megyék rendelkeznek.

Fehér megyében 43.376 hektár, Kolozs megyében 33.452 hektár, Hunyad megyében 27.500 hektár, Beszterce megyében 23.506 hektár, Szilágy megyében 19.132 hektár leromlott, használaton kívüli terület szerepel a statisztikában.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: