2017-07-20 17:33:43• hírek • Kocsis Zoltán

Parlagfű hektárszámra Szatmárnémetiben

Többezer lejes bírságot kockáztat az, aki nem tartja karban területeit és főleg nem irtja a parlagfüvet. A polgármesteri hivatal és a helyi rendőrség másfél tucat tulajdonost szólított már fel, de nem mindenki tett ennek eleget.

A parlagfű virágzási ideje augusztus és szeptember, gyakorlatilag tehát ez az utolsó esély, hogy még idén tegyünk valamit az ellen, hogy e rendkívül allergén és invazív növény elárassza pollenjével a levegőt. Nagyon komoly gondokat okozva mindazoknak, akik erre allergiásak. És akiknek száma egyre csak nő...

A Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökséggel és a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Őrséggel karöltve Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatala az utóbbi hetekben megpróbálta felmérni a megyeközpont területén fekvő, magánkézben található gondozatlan, parlagon hagyott területeket. Mindez nem csak a parlagfű, hanem a fertőtlenítés szempontjából is rendkívüli fontossággal bír.

Összesen tizenhat olyan területet azonosítottak, ahol parlagfű nő. A leltárba vett parcellák területe eléri a 26 hektárt, tájékoztat az önkormányzat.

A helyi rendőrség 16 tulajdonost szólított fel a parcelláik tisztítására, kaszálására. Nyolcan eleget is tettek a felszólításnak, a másik fele viszont nem. Ők akár 1000-2500 lej közötti bírságot is kaphatnak, ha 15 napon belül nem teljesítik a felszólításban találhatókat.

A polgármesteri hivatal arra kéri a szatmárnémetieket, tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy csökkentsék a parlagfű okozta problémákat: kaszálják le területeiket. Arra is kéri a lakosságot az önkormányzat, amennyiben azok tudnak olyan területekről, ahol megtalálható a parlagfű, jelentsék azt a primaria@satu-mare.ro email címen vagy a hivatal 11-es szobájában, ahol a közönségszolgálat működik.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: