2008-10-10 10:38:40• hírek • Szatmár.ro

Olcsó kukorica

A búzatermesztés csődje után a kukorica esetében is beütött a krach ebben az évben - a megyében nemrég mindenütt hozzáláttak a haszonnövény betakarításához, és a termés igen jónak mondható.

Ahogyan az lenni szokott, a nagy hozam alacsony árral társul - miközben a tavalyi kukoricáért 90 banit fizettek az utóbbi időben, az idei málét mindössze 30-35 banis kilónkénti áron hajlandók felvásárolni a feldolgozó egységek.

A gazdák szerint ez annak a folyamatnak a része, amely megpróbálja a megsemmisülés szélére juttatni a hazai növénytermesztési ágazatokat - természetesen az EU-s behozatalnak engedve teret. A szatmar.ro által megkérdezett szamosdarai Kulitár Mihály elmondta: csúfság az, amit a termesztőkkel művelnek.

A gazda véleménye az, hogy idén sokkal előnyösebb sertésekkel feletetni a terményt, hiszen a sertés ára igen magas, és a híradások további 20-30 százalékos növekedésről szólnak.

A gabona és a szemestakarmány árának visszaesésével együtt a termesztési költségek növekednek, egy hektár szántóterületre legalább 250 kilogramm műtrágya szükséges, ami 300 lej.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: