2011-02-18 12:27:12• hírek • Szatmar.ro

Parkosítanak a megyében

Jóváhagyta a kormány 285 parkosítási terv finanszírozását, megyénk települései is részesei lesznek a programnak.

Borbély László környezetvédelmi és erdészeti miniszter bejelentette, a Környezetvédelmi Alap költségvetéséből 285 parkosítási terv finanszírozását hagyta jóvá a kormány a február 9-i kormányülésen.
Mint megtudtuk, ez a környezetvédelmi program 2007-ben indult, azóta 365 parkosítási tervet szerződött le, amelyből 263-at már meg is valósítottak. A többi kivitelezése folyamatban van.

Szatmár megyéből Pusztadarócon, Szoporon, Szilágypéren, Kálmándon, Aranyosmeggyesen, Nagytarnán, Csomaközön, Nagykolcson, Mezőteremen alakítanak ki zöldövezeteket, néhol játszótereket is.
Szatmárnémeti pályázatát is pozitívan bírálták el, 1.331.716 lejt kap a város, hogy a Closca sugárutat, és az ott található parkot kibővítsék, rendbe tegyék.

Ezeket a terveket az önkormányzatok 2009-ben adták le, és a Környezetvédelmi Alaphoz több mint 1.000 parkosítási terv érkezett. Ebből jelenleg mindössze 285 tervet tudnak finanszírozni, további 26 várólistára kerül. A jóváhagyott tervek értéke összesen 214 millió lej.
A Környezetvédelmi Alap parkosítási programjának célja a települések életminőségének javítása a zöld területek növelése által.


Állami támogatással parkosítanak a megyében
Állami támogatással parkosítanak a megyében


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: