2012-04-27 11:17:09• hírek • Megyeri Tamás Róbert

Parkolók épülnek Mezőpetriben

Keresztbe-hosszába feltúrták a falut tavaly, amikoris Mezőpetriben a kanalizálási munkálatok zajlottak. Karádi Csaba alpolgármester hírportálunknak elmondta, hogy a kényelmetlenséget igen sokan nehezményezték. Amint magyarázta, a községi vezetőség türelmet kért a lakosságtól. Többen belátónak bizonyultak, ugyanakkor igencsak sokan elégedetlenkedtek.

Leginkább a Németországon élők reklamáltak. Nyilván ők egy másfajta állapothoz szoktak át időközben, ezáltal a petri hiányosságok pedig felértékelődtek. Szerencsére utólag az elégedetlenkedők jó része rájött, hogy minden fejlődés az időszakos kényelmetlenségekkel. Ennek érdekében a községi vezetőség ügyelt például arra is, hogy a járdákat is minél hamarabb rendbe hozassa.

Ugyan a megyei községek közül élenjáró Mezőpetri a beruházások, az elnyert támogatások tekintetében, több amolyan fájó pont van még a településen. Például van még három utca, amely nincs leaszfaltozva. Egyelőre viszont a munkálat költségeit nem tudja önerőből előteremteni a község. Ezért idén kisebb megvalósításokra törekedtek, s az aszfaltozást a későbbiekre hagyták.

A községközpont életében jelentősebb területeknél parkolókat alakítottak ki. Így az orvosi rendelő előtt, továbbá a rendőrs előtt, mivel amióta Petriben van a körzeti megbízott, igen forgalmassá vált az a terület is. A temető mellé is célszerű volt parkolót létesíteni, hiszen keskeny utca vezet oda. Nemrégiben azt is elhatározta a helyi tanács az alpolgármester indítványára, hogy a községháza előtti területet is rendbe teszik. Két parkolórészt is kialakítanak a polgármesteri hivatal előtt, amelyekbe hozzávetőleg 10-12 lehet parkírozni. Ellenben a tavalyi évvel, amikor összesen 4,1 millió euró értékben történtek beruházások, idén zömében önerőből finanszírozzák a különféle megvalósításokat - nyilván ezek kevésbé látványosak, azonban az összképhez ezek is hozzájárulnak.

Parkolók Mezőpetriben

Parkolók Mezőpetriben

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: