2017-01-26 15:06:00• hírek • Szatmár.ro

Parkolóházak építését indítanák

Kereskényi Gábor, Szatmárnémeti polgármestere a csütörtöki városi tanácsülést követően válaszolt a sajtó képviselőinek az idei befektetésekkel, modernizálásokkal kapcsolatos kérdéseire. A teljesség igénye nélkül, csak néhányról beszélt, de ha ezek a tervek megvalósulnak, annak minden szatmári örülni fog.

A polgármester az új befektetéseket megelőzően a 2016-ban elindítottak folytatásáról beszélt. Folytatni fogják - és remélhetőleg befejezik - a Decebal-híd modernizálását, ahol a Burgya-saroknál már nem három, hanem négy sávról lehet majd lehajtani a hídról. Emellett szélesíteni fogják az Octavian Goga sugárút elejét is, így a hídról érkezők két sávra érkezve folytathatják majd útjukat balra, a lakótelepek irányába. Befejezik a Digului és Diana utcák modernizálását is. Idén befejeződhet az Ostrovuli utcai „Zöld blokk" felújítása is.

2017-re tervbe van véve az új főtér, az Október 25. tér rehabilitálása. „A főtér sajnos nagyon rossz állapotban van, szükség van a felújításra. Ezt a megvalósíthatósági tanulmányok elkészítésével kezdjük hamarosan" - mondta a polgármester, aki szerint elképzelhető, hogy a megvalósítást megelőző közbeszerzés elnyúlása miatt csak 2018-ban lehet majd megkezdeni a felújítást.

Az viszont biztos, hogy 2017-ben felújítják a Gyuszi-gödörként ismert rendezvényteret az új főtér sétálóutcáját. „Felszedjük a faburkolatot és egy ellenállóbb, a célnak jobban megfelelő faburkolatot helyezünk vissza. Fel lesz újítva a sétálóutcán található kerékpáros sáv és a járda is. Márciusban meg is kezdenénk a munkát" - fűzte hozzá Kereskényi.

A Dinamo-pályán egy sportkomplexumot alakítanak ki. Ez azt jelenti, hogy felújítják majd az öltözők épületét, befedik a kosárlabda-pályát és műfüvessé alakítják a nagy focipályát. Emlékeztetőül: a beruházás kezdeteként 2016 augusztusában már felavattak egy műfüves focipályát, amelyet Romász János egykori sportriporterről neveztek el.

Két emeletes parkolóházat is építtetne a polgármester a városközpontban, illetve annak közelében. Egyet a Szamos nagyáruház mögött, a másikat pedig a tervezett megyei könyvtár épülete mögött, a Mihail Kogalniceanu (Károlyi köz) utcában. Hamarosan meg is kezdődik a dokumentációk előkészítése.

A polgármester elmondása szerint az elkövetkezőkben minden oktatási intézményt - óvodát és iskolát - is modernizálnának, természetesen ahol erre szükség van. A csütörtöki tanácsülésen elfogadták egy óvoda padlásterének a modernizálását, de a tervek között több épület rehabilitálása is szerepel.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: