2011-01-12 15:48:51• hírek • Szatmar.ro

Parkolódíj sms-ben

Újítana a Szatmárnémeti önkormányzat alárendeltségébe tartozó parkolási felügyelet a parkolási díjak kifizetési módján.

Egy modern, hazánk több más városában is már működő rendszert szeretne bevezetni a parkolási felügyelet a parkolási díj kifizetésére, tudtuk meg Neacsu Adriantól, a hivatal vezetőjétől. Az eddigiekben a meghatározott időintervallumra az utcákon található automatákból válthattuk ki nyugtánkat, illetve napijegyet is vásárolhattunk, ez azonban helyhez kötöttséget jelentett. A nyugtával nem rendelkező megbírságoltak közül többen azzal érveltek igazukért, hogy nem találtak automatát, illetve, ha meg is találták, az nem működött.

A felügyelet szakemberei egy olyan javaslatot terjesztettek a helyi tanácsosok elé, amely az SMS-ben történő fizetés bevezetésére vonatkozik.

Az új rendszernek köszönhetően kényelmesen, autónkban ülve is fizethetnénk a parkolással járó költségeinket. Ahogyan más romániai városokban is - például Nagyváradon -, az új szolgáltatás elérhető lenne minden mobilhálózatról. A tervek szerint 50 eurócentes díj lenne a minimális felhasználható összeg a telefonon keresztül történő fizetés esetén.

Neacsu kérdésünkre elmondta, a legtöbb hazai mobiltelefontársaság rendelkezik az ehhez szükséges technikával, szoftverekkel, így nem okozna gondot, illetve többletköltséget ennek bevezetése.
A január 27-én összehívott helyi tanácsülésen tehát többek között ez ügyben is dönteniük kell a városatyáknak.


Neacsu bevezetné az SMS-ben történő fizetést
Neacsu bevezetné az SMS-ben történő fizetést


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: