2014-05-27 13:48:07• hírek • Kocsis Zoltán

Parkoló személygépkocsira borult egy oszlop Szatmárnémeti központjában

Nem mindennapi közlekedési baleset történt kedden, kevéssel déli 12.00 óra után Szatmárnémeti központjában. Egy németországi busz, telis-tele turistákkal, próbált leparkolni a római katolikus Székesegyház előtti parkolóban. A sofőr nem vette észre, hogy a jármű beleakadt egy kábelbe, a kifejtett húzó erő hatására pedig a közvilágítási hálózat egyik oszlopa kidőlt. Az összesen nyolc világítótestet tartó oszlop egy, a parkolóban várakozó Audi típusú kombi személygépkocsi hátulsó részére borult rá, betörve a hátsó szélvédőt, a lámpákat és némi sérülést okozva a karosszériában is.

A baleset pillanatában a helyszínen tartózkodott Adrian Stef, a Szatmár Megyei Tanács elnöke és Dan Babut, Szatmárnémeti városmenedzsere, ám szerencsére sem ők, sem senki más nem sérült meg. A baleset pillanatában az autóban sem tartózkodott senki.

Fél órával a történtek után a helyszínre érkezett Dorel Coica polgármester is, aki elmondta: a város valamennyi, közvilágítást szolgáló oszlopa az Electrica tulajdonában van. „Napokon belül beszélni fogok az Electrica vezetőivel, főleg, hogy az összes oszlopuk ilyen rossz állapotban van és nem veszélyeztethetjük a város lakóinak testi épségét", jelentette ki Coica.

„Mivel semmiféle magassági korlátozás nem volt kitéve, így a busz sofőrje nem hibás. A kábel, amibe a busz beleakadt, a Romtelecom tulajdonában van. Mivel a huzal túlságosan alacsonyan volt, az oszlop pedig gyenge lábakon állt, úgy gondolom, e két vállalat a felelős a balesetért", mondta Babut.

A szemtanúk szerint a vezeték húzó hatására a másik oszlop is erősen meghajlott, az is közel állt ahhoz, hogy kiboruljon. A cinikusabb járókelők pedig máris kapcsolatot láttak az oszlop kiborulása és a Victor Ponta miniszterelnököt ábrázoló banner között, amely így a porba hullott...

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: