2012-08-22 15:56:38• hírek • Szatmárnémeti, Ilyés-Gyula, Október-25, parkoló

Parkoló legyen az új központ?

A márványlapok nem bírják a terhelést az elkülönített parkolóban sem
A márványlapok nem bírják a terhelést az elkülönített parkolóban sem

Kerékpározó gyerekek és babakocsikat tologató anyukák helyett parkoló luxusautók vehetik át az uralmat Szatmárnémetiben az Október 25 téren. Azaz, ahogy azt a legtöbben ismerik, az új központban.

A Szatmár Megyei Tanács azzal a kéréssel fordult a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatalhoz, hogy az tegye lehetővé a három közigazgatási intézmény, azaz a prefektúra, a megyei tanács és a polgármesteri hivatal munkatársai számára, hogy az Október 25 téren tudjanak parkolni. Az elképzelés szerint egy azonosító kártyával működő sorompó engedné be az embereket és ez megakadályozná azt is, hogy illetéktelenek ne jussanak be autóikkal.

Adrian Albu egykori alpolgármester „az előző polgármester nehezen magyarázható, logikátlan ambíciójának" nevezte azt a korábbi döntést, amely kitiltotta a parkoló autókat az új központból.

„Erre én nem kívánok reagálni, az ő értékítéletére bízom - kezdte Ilyés Gyula egykori polgármester. Egy biztos: a város központja sehol a világon nem azért van, hogy ott autók parkoljanak. Arról nem beszélve, hogy technikailag nem úgy van megépítve, azaz a beton- és márványlapok nem bírnák a folytonos terhelést. Harmadrészt, ezen intézményeknek van külön elkülönített parkolóhelye. Ám a mi a legfontosabb: amikor ezt bevezettük, mindenki attól félt, hogy ezzel megterheljük a Transilvania sugárút forgalmát. Ennek ellenére a töltés felőli parkolókban még csúcsidőben is van üres hely bőven. Csak hát ott fizetni kell...", mondta Ilyés a Szatmár.ro-nak.

Kíváncsiak vagyunk a Tisztelt Olvasóink véleményére: kinek miként tetszik jobban az Október 25 tér?

Neked hogy tetszik jobban az Október 25 tér?

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: