2007-05-16 18:42:24• hírek • István Löchli

Európai Parkok Napja

parkkVirágfesztivállal és felvonulással ünneplik meg a parkok hivatalos napját.

A Környezetvédelmi Ügynökség a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatallal, a parkokat felügyelő cégekkel és több megyebeli iskola támogatásával az Európai Parkok Napja alkalmából nagyszabású ünnepséget szervez a lakosság számára, ezzel tudatosítva, hogy milyen nagy szükségünk van a zöldövezetekre a városok területén.

  parkb


Békéssy Erzsébet, a Környezetvédelmi Ügynökség igazgatója a Szatmár.ro-nak elmondta, Szatmárnémetiben ilyen jellegű ünnepséget még nem szerveztek, de ettől az évtől egy hagyományt szeretnének teremteni, hiszen ez remek alkalom arra, hogy minden évben kihangsúlyozzák a zöldövezetek fontosságát. Május 20-án, vasárnap ünneplik meg az Európai Parkok Napját, és felvonulással, valamint a parkokban változatos rendezvényekkel várják az érdeklődőket. 

Vasárnap 11 órai kezdettel a múzeumtól indul a menet a sugárúton, egészen a Székesegyház előtti parkolóig. A menet elején a petri és bélteki fúvószenekarok szolgáltatják a zenét. Őket követi majd a Florisal köztisztaságért felelős vállalat virágokkal feldíszített gépkocsija és 35 iskola kisdiákjai, akik újrahasznosított anyagokból készült jelmezeket öltenek magukra. A központi parkban délután 5 óráig lesznek megrendezve a programok: többek között néptáncbemutatót, irodalmi előadásokat és virágkiállításokat láthat majd a közönség.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: