2013-11-22 16:40:23• hírek • Szatmár.ro

Remekül szerepelnek mindkét versenyhelyszínen a szatmári vívók

Bodó Benjámin
Bodó Benjámin

Két nap és két verseny termése: két aranyérem tőrvívásban, egy bronzérem párbajtőrben.

Mint már hírül adtuk, a szatmári vívók számára fontos események zajlanak az ország két pontján is: a párbajtőrözők Craiován, a tőrözők a Bukarestben megrendezett kadett (17 éven aluliak) korosztály országos bajnokságon szerepelnek.

A megmérettetés mindkét helyszínen a fiúk egyéni versenyével kezdődött csütörtökön, a szatmáriaknak pedig a nap végén igazán volt okuk az örömre. A Lengyel Éva, File Attila és Izsáki Arnold által edzett tőrözők a fővárosban aranyérmet szereztek a mindössze 14 éves Bodó Benjámin révén. Az ifjú tőröző idén már aranyármes lett egyéniben és csapatban is a 15 év alattiak versenyén, ezért érthető, hogy felkészítői nagy jövőt látnak benne. A szatmári tőrözők közül Sebastian Flucus a 6., Pop Edwin a 9., Bartók Alpár pedig a 17. helyen végzett.

Csütörtökön a Craiován pástra lépő párbajtőrözők is érmet szereztek: Szép Márton bronzérmes lett a megméretettésen. A legjobb nyolc közé jutásért folytatott harcban vérzett el Ziman David, a legjobb tizethatba  viszont nem sikerült beverekednie magát Kató Zoltánnak, Szilágyi Balázsnak, Mácska Ádámnak és Oroian Alexnek sem.

Pénteken a csapatversenyekkel folytatódott a megmérettetés mindkét helyszínen. Ennek a napnak a végén is a tőrözők örülhettek jobban, hiszen a Bodó Benjámin, Flucuş Sebastian, Bartók Alpár és Pop Edwin összeállítású csapat aranyérmet szerzett. A hatcsapatos mezőnyben először 45-30 arányban nyertek a Ploiesti ellen, majd a döntőben 45-40-re verték a Steauát.

- Az elején még vezetett a fővárosi csapat, de utána már mi kerültünk előnybe, és végig szoros csatában sikerült nyernünk. Az elején Bodónak kicsit meghúzódott a háta, de később helyrejött. Bartók most nagyon jól vívott, de mindenki nagyon ügyes volt, így sikerült bajnoki címmel zárnunk az évet - nyilatkozta Izsáki Arnold.

Csiszár Ferenc és Nagy Lehet tanítványai, a Szép Márton, Mácska Ádám, Kató Zoltán és Szilágyi Balázs alkotta kvartett a tizenkét csapatot felvonultató párbajtőr-versenyen a negyedik helyen végeztek - a bronzcsatában 45-42-re kaptak ki a Konstancai LPS-től.

Az aranyérmes tőrvívó csapat File Attilával és Izsáki Arnolddal

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: